Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Київенерго» протестує проти штрафів від «Нафтогазу»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» протестує проти штрафів від «Нафтогазу»

«Київенерго» не погоджується із санкціями «Нафтогазу» щодо боргів за спожитий газ. У столичній компанії вважають, що НАК користується монопольним становищем та позбавляє підприємтсва можливості реструктуризації боргу.

Столична теплопостачальна компанія «Київенерго» не погоджується із санкціями НАК «Нафтогаз України» за борги 2014-2015 років. В компанії вважають, що такі дії «Нафтогазу» позбавляють «Київенерго» прав на реструктуризацію боргу. Про це повідомили у прес-службі компанії.

«Компанія не погоджується з санкціями, нарахованими за спожитий у 2014-2015 рр. газ, на суму заборгованості і відстоює свою позицію в Господарському суді м.Києва. Дії «Нафтогазу» суперечать українському законодавству і позбавляють «Київенерго» прав на реструктуризацію заборгованості», - зазначають в «Київенерго».

Судове засідання відбудеться 4 вересня. Йдеться про суму розміром 1,452 млрд грн. (у т.ч. пеня 473,1 млн грн., інфляція -- 763,4 млн грн., штраф – 193,3 млн грн, 3% річних – 22,4 млн грн.), нараховану на тіло боргу за спожитий газ протягом 5 місяців поточного року. Тобто, сума санкцій складає майже половину суми позову, який ініціював «Нафтогаз», або майже 107% річних на суму боргу.

«Користуючись монопольним станом, державне підприємство «Нафтогаз» виставляє енергокомпаніям штрафні санкції за борги за спожитий газ. У той же час, енергокомпанії не можуть вчасно розрахуватись за газ через колосальні борги за тепло- та електроенергію інших державних монополістів і населення, на які пеня не нараховується. Складається абсурдна ситуація, коли енергокомпанії не мають джерела погашення пені, що виникає через несвоєчасні розрахунки за газ, оскільки жорстко регулюються доведеним тарифом на послуги від регулятора та не мають можливості нарахувати відповідні санкції майже всім боржникам за тепло та електроенергію, бо це не передбачено діючим законодавством. І тому сума накопиченої заборгованості за газ - це фактично заборгованість споживачів, у тому числі і держави», - зазначила фінансовий директор ПАТ «Київенерго» Тетяна Грязнова.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 26 млн грн (1%). Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого складає близько 2,5 млрд грн, в тому числі 1,9 млрд грн – за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії.

 
Коментарі (0)