Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївенерго по-новому перевірятиме трубопроводи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київенерго по-новому перевірятиме трубопроводи

За результатами тепловізійної діагностики фахівці Київенерго отримають звіт із характеристикою виявлених проблем. Виявлені пошкодження будуть одразу ліквідовані.

ПАТ «Київенерго» проводить діагностику 23 км тепломереж, прокладених за бітум-перлітовою технологією, у яких збігає 15-річний термін експлуатації.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Трубопроводи діагностуються тепловізійним методом. За результатами тепловізійної діагностики фахівці Київенерго отримають звіт із характеристикою виявлених проблем. Виявлені пошкодження будуть одразу ліквідовані.

Серед переваг тепловізійної діагностики – можливість завчасного виявлення ймовірних дефектів у тепломережах на ранній стадії їх виникнення. Цінність тепловізійної діагностики полягає також у тому, що вона проводиться на діючому обладнанні без відключень споживачів, не потребує підготовчих робіт та є достатньо мобільною і оперативною. Діагностика тепломереж проводитиметься сучасними промисловими тепловізорами з високою роздільною здатністю. Ці тепловізори призначені саме для діагностики такого типу обладнання.

«Тепломережі, прокладені за бітум-перлітовою технологією, прокладалися безканальним способом - тобто просто в ґрунті. Вони швидше піддаються корозії та зношуються. До того ж при пошкодженні такої труби відбувається швидке розмивання ґрунту. Тому вкрай важливо своєчасно виявити ймовірні тонкі місця на цих трубопроводах та задля безпеки киян оперативно їх ліквідувати ще до виникнення пошкодження», - поінформував генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Також на сьогоднішній день проводяться консультації з фахівцями Інституту  електрозварювання ім. Є. О. ПАТОНА НАН України можливості використання Київенерго акустично-емісійного методу діагностики тепломереж. Суть цього методу полягає у виявленні деформації чи пошкодження трубопроводу на підставі аналізу акустичного шуму, отриманого відповідними звуковими датчиками.

Станом на 1 січня 2012 року, в Києві експлуатується 109,99 км трубопроводів, прокладених за бітум-перлітовою технологією. У 2011 році Компанія замінила 3,113 км таких трубопроводів, у 2012 році вже заплановано замінити 3,759 км.

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)