Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Київенерго» зменшило прибуток майже втричі
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» зменшило прибуток майже втричі

Чистий прибуток столичного «Київенерго» скоротився майже в три рази порівняно з показниками минулого року. Дохід компанії не супроводжується грошовими надходженнями в період останніх 9 місяців.

Компанія «Київенерго», в січні-вересні 2013 року скоротила чистий прибуток у порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже в 3 рази. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії. 

«За даними фінансової звітності компанії за 9 місяців 2013 року фінансовий результат склав 258 млн грн», - зазначили у «Київенерго».
 
Як зазначила фінансовий директор «Киевенерго» Тетяна Грязнова, дохід компанії не супроводжується грошовими надходженнями в зазначений період.
 
«Компанія визнає в якості доходів ті надходження, які має отримати протягом періоду. Це не означає, що фізично гроші надходять на рахунки компанії. Це означає, що компанія вважає, що ці гроші мають надійти протягом року», - зазначила пані Грязнова.
 
Нагадаємо, що в 2013 році компанія ще не отримала субвенції держави по компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію та собівартістю її виробництва. Станом на 1 жовтня 2013 року заборгованість держбюджету перед «Київенерго» складає - 1,667 млрд. грн.
 
Так, у 2012 «Київенерго» отримало чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в розмірі 2,342 млрд грн.
 
Компанія пояснила прибуток 2012 року отриманням з державного бюджету субвенції на погашення заборгованості з компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше «Київенерго» заявляло про відсутність достатньої кількості коштів для самостійного фінансування нинішнього опалювального сезону через непогашених боргів минулих років.
 
Такчерез заборгованості бюджету з компенсації різниці в тарифах перед компанією, а також несвоєчасних розрахунків споживачів, особливо бюджетної сфери, за електричну і теплову енергію «Київенерго» не може забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України.
 
Коментарі (0)