Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїКиївських чиновників зловили на фінансових порушеннях
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київських чиновників зловили на фінансових порушеннях

Прокуратура столиці розпочала кримінальне провадження стосовно чиновників, з вини яких об’єкти нерухомості у центрі столиці перейшли у приватну власність за заниженою вартістю.

Посадовці Департаменту комунальної власності Київської міської державної адміністрації реалізували комунальне майно за зниженою майже удвічі вартістю. Внаслідок незаконних дій чиновників столичному бюджету завдано збитків на загальну суму 3,2 млн гривень. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Прокуратури Києва.

Так, за результатами перевірки, проведеної відділом захисту фінансово-економічних інтересів держави прокуратури Києва, встановлено, що упродовж 2012 року керівництвом структурного підрозділу столичної адміністрації було відчужено понад 830 кв. м нерухомого майна територіальної громади у Шевченківському та Подільському районах.

Як виявилося, посадовці, ґрунтуючись на висновках приватних експертів щодо вартості комунальних приміщень, реалізовували їх комерційним структурам за ціною майже удвічі нижчою, ніж ринкова. 
 
Відомості про вчинення посадовцями КМДА кримінального правопорушення прокуратура Києва внесла до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України – Зловживання владою або службовим становищем. Досудове розслідування триває.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадовців КМДА, з вини яких за ремонтні роботи у столичних будинках з державного бюджету було зайво перераховано понад 230 тис гривень.

Крістіна Болотова

 
Коментарі (0)