Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТарифи ЖКГ«Київтеплоенерго» оприлюднило складові тарифів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київтеплоенерго» оприлюднило складові тарифів

Оприлюднена формула тарифу на опалення та гарячу воду в Києві. Основною складовою в структурі тарифу - більше 80% є витрати на природний газ.

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" опублікувало складові тарифів на опалення і гаряче водопостачання для мешканців столиці, які з 1 січня 2019 року були підвищені на 22%.

Згідно з даними на сайті "Київтеплоенерго", основною складовою в структурі тарифу - більше 80% є витрати на природний газ, вартість якого з листопада 2018 року була підвищена на 26,2% для населення. 

"З 1 листопада в Україні підвищена ціна на природний газ для населення на 26,2%. Враховуючи, що тариф на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання близько 80% складає вартість природного газу, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" переглянуло тарифи на зазначені послуги", - пояснює компанія. 

Причини підвищення тарифів наступні:

– зростання ціни на природний газ для населення на 26,2% та на 152,3% – для «релігійних організацій» (Постанова Кабінету Міністрів України № 867 від 19 жовтня 2018 року);

– планове зростання електроенергії на 131,0% з 01.01.2019 згідно постанови НКРЕКП від 11.12.2018 № 1834 «Про встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

– коригування посадових окладів (тарифних ставок) з врахуванням підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 4,3% з 01.12.2018 відповідно до Закону України «Про державний бюджет 2018 року»;

– підвищення тарифів ПрАТ «Київводоканал» на постачання води на 25,2% (вода щоденно використовується для виробництва послуг).

Фонд оплати праці займає в тарифі 10,2%, з урахуванням підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 4,3% посадові оклади відповідно були переглянуті, що, за інформацією компанії, що також послужило обгрунтуванням для підвищення тарифу. Повідомляється, що серед причин підвищення тарифів на опалення і гарячу воду - плановий ріст електроенергії на 131,0% "ДТЕК Київські електромережі" з 1 січня 2019 року за постановою регулятора, а також підвищення тарифів "Київводоканалу" на поставку води на 25,2%, при тому що вода щодня використовується для виробництва послуг.

 
Коментарі (0)