Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал готовий до весняного водопілля
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал готовий до весняного водопілля

За довгостроковим прогнозом Укргідрометцентру на 2018 р. очікуваний максимум буде вищим за минулорічний

Щоденний  моніторинг параметрів річкової води  довкола  водозабірних  об’єктів  Дніпровської  та Деснянської  водопровідних станцій свідчить, що рівень води у  Дніпрі  та   Десні   побіля Києва перебуває  під регулюючим впливом Київського і Канівського водосховищ.  Завчасне зниження рівня води у  водосховищах, що  контролюється  Міжвідомчою  Комісією при Держводагентстві України,  дозволяє  уникати  ускладнень  під час  водопілля. 

За довгостроковим  прогнозом Укргідрометцентру на 2018 р. очікуваний максимум   буде вищим за минулорічний.  Однак,  показники  цьогорічного водопілля  все ж будуть  нижчими  за середні  багаторічні значення.

Головним  завданням  Товариства  в повеневий період, як і завжди,  є  підготовка якісної та  епідемічно  безпечної  питної води. Під час  повені  технологічні  режими  підготовки  води на Дніпровській та Деснянській  водопровідних станціях  цілодобово   контролюються  і забезпечують якість питної води відповідно до  вимог  чинного в Україні стандарту  на питну воду – ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

При  погіршенні   якості води в джерелах  водопостачання   технологічні режими  підготовки питної води   оперативно   коригуються. Особлива увага   на усіх етапах водопідготовки  надається  процесу  знезараження питної  води і транспортування її до споживачів.

Наразі  контроль за розчиненим киснем у воді поверхневих джерел водопостачання м. Києва свідчить, що загрози замору риби не буде. Сьогодні його значення коливається в межах 5,2 – 8,0 мгО2/дм3.

Для  утримання  належної   якості питної води відповідно до нормативних вимог на очисних водопровідних спорудах Товариства  використовуються високоефективні  коагулянти,  флокулянт,  хлор та аміачна вода. На період повені забезпечено нормативний запас усіх реагентів.

Крім того, Товариство здійснює систематичний контроль за якістю питної води на виході з насосних водопровідних станцій та в мережах централізованого  господарсько-питного  водопостачання відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10. Контроль  за  дотриманням  нормативних вимог  щоденно   забезпечують 3 виробничі лабораторії  Товариства  у  26 контрольних точках водопровідних мереж  та у 17 насосних водопровідних станціях.

На  Бортницькій  станції аерації (очисні споруди стічних вод) під час проходження  повені проводяться  регулярні  відбори  проб якості очищених стічних  вод   в скидному  магістральному  каналі. Також забезпечено   постійний  нагляд  за технічним  станом  дамб мулових полів.

 

 
Коментарі (0)