Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Київводоканал» хоче підняти тариф на 40%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» хоче підняти тариф на 40%

ПАТ «Київводоканал» пропонує підняти нинішній тариф на водопостачання і водовідведення мінімум на 40%, аби покрити собівартість наданих послуг

Про це повідомила заступник генерального директора «Київводоканал» з юридичних питань та інвестицій Віта Струкова.

«Ми як підприємство водопостачання є об’єктом регулювання з боку Національної комісії з регулювання ринків комунальних послуг. І ми регулярно подаємо і оновлюємо свої пропозиції, які містять визначення собівартості наших послуг. Ми будемо задоволені, якщо хоча б на 100% буде покриватися тарифом собівартість наших послуг», - зазначила пані Струкова.

На сьогодні, за словами заступника собівартість послуг Київводоканалу покривається тарифом приблизно більше ніж на 60%. Таким чином заборгованість водоканалу перед  «Київенерго» зростає щомісяця без визначення джерел.

Тому на підприємстві переконані, що дані тарифи потрібно піднімати. «Так це потрібно, щоб покрити лише собівартість. Що стосується інвестиційної складової, то потреба в оновленні у Києві складає астрономічну цифру. І ми не розраховуємо, що ці кошти будуть, скажімо, компенсовані за рахунок тарифу. Оскільки в усьому світі джерела допомоги на оновлення – це винятково державна підтримка».

Посадовець, також вважає що найближчим часом Національна комісія з регулювання ринків комунальних послуг все ж таки визначиться і зможе застосувати до підприємства тариф, який буде включати, так звану, інвестиційну складову.

«Ми подали комісії інвестиційну програму, вона підтверджена рішеннями Київради про реформування водопостачання та водовідведення, яка містить перелік заходів саме з енергозбереження. Тобто, скорочення наших видатків на енергопостачання. І комісія сама визначає, які з цих заходів повинні покриватися за рахунок тарифу. Таким чином нам встановлюють, так звану, структуру тарифу: стільки- то коштів використовується на заробітну плату, стільки-то буде використано на модернізацію, стільки-то коштів буде йти на оплату за енергоносії», - зазначила пані Струкова.

Джерело: УНН

 
Коментарі (0)