Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Київводоканал» обурений роботами столичних дорожників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» обурений роботами столичних дорожників

Фахівці Київводоканалу виявили інше проблемне питання: у проекті другої черги будівництва вказаної розв'язки не передбачено пролягання кабелю «Київводоканалу», пошкодження на якому ліквідовували.

Щоб не ставити під загрозу роботу насосних станцій і ліквідувати аварійну ситуацію,  «Київводоканалу» довелося власними силами розгрібати чотириметрові насипи, залишені іншими комунальними службами міста.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі  ПАТ «АК «Київводоканал».

21 березня по Столичному шосе, 13 фахівці ПАТ «АК «Київводоканал» ліквідували пошкодження високовольтної кабельної лінії, яка живить каналізаційну насосну станцію «Мишоловка» та артезіанську водопровідну станцію «Корчувате». 

Наразі безпечний режим роботи станцій відновлено, на час ліквідації аварійної ситуації їх живлення відбувалося за рахунок резервних вводів, що знижувало надійність електроживлення до критичного рівня.

По прибутті на місце аварії бригадою Товариства було виявлено, що шлях прокладання кабелю засипаний штучним насипом піску та глини заввишки 4, 5 м та протяжністю 100 м, залишений після будівельних робіт. Варто зазначити, що проектна глибина пролягання кабелю становить близько 1 м. Про те, що шлях прокладання кабелю вздовж засипаний, Товариство попереджено не було.

Щоб не ставити під загрозу роботу каналізаційної та артезіанської насосних станцій та оперативно відновити роботу кабелю Київводоканалом було вирішено самостійно розчистити територію.

Звісно, за таких умов ускладнювалась можливість оперативно дістатися до місця пошкодження і ситуація вимагала залучення додаткової техніки та людських ресурсів.

На місці одночасно працювало понад  вісім одиниць техніки. Щоб приступити безпосередньо до відновлення кабельної лінії, аварійній бригаді довелося розробити 200  м³  ґрунту. Орієнтовна вартість виконаних робіт склала близько 20-ти тис. грн.

Додаткове залучення техніки та ремонтного персоналу зірвало виконання планових робіт по ремонту електроустаткування та аварійних ремонтів інженерних мереж ПАТ «АК «Київводоканал», внаслідок чого акціонерна компанія понесла збитки  на понад 30 тис. грн.

Як вдалося з'ясувати, за вказаною адресою будівельні роботи по розв'язці дорожнього шляху, замовником яких виступає КК «Київавтодор», призупинені через відсутність фінансування.

Крім того, фахівці  Київводоканалу виявили інше проблемне питання: у проекті другої черги будівництва вказаної розв'язки не передбачено пролягання  кабелю «Київводоканалу», пошкодження на якому ліквідовували. Якщо негайно не внести змін до проекту, то високовольтний кабель пролягатиме на дорожній частині, що категорично заборонено.

Саме тому найближчим часом Київводоканал офіційно звернеться до «Київавтодору» з вимогою внести зміни до проекту та перекласти 300 м кабелю, винісши його за межі проїжджої частини.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)