Рус Укр
ГоловнаКиївські будніВодопостачання«Київводоканал» подав на реалізацію «Питна вода» 9 об'єктів водопостачання та водовідведення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» подав на реалізацію «Питна вода» 9 об'єктів водопостачання та водовідведення

Верховна Рада ухвалила урядову цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. Це дуже важлива подія для усіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України
Верховна Рада ухвалила урядову цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. Це дуже важлива подія для усіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України.
 
Так  у «Київводоканалі» розповіли, що водопровідно-каналізаційна галузь вже давно потребує суттєвих і нагальних реформ, адже більшість водоканалів не зазнавали модернізації десятки років, а попередня загальнодержавна цільова програма «Питна вода України» на 2011-2020 роки була виконана менш ніж на 10%. Вимоги суспільства до якості води і стандарти водопідготовки постійно підвищуються, але водоканали через критичне недофінансування не мали можливостей закуповувати нове обладнання та впроваджувати нові технології.
 
Тож ухвалення нової програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки дозволить забезпечити сталий розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення населених пунктів України та забезпечити населення якісною питною водою в достатній кількості.
 
Передбачено, що фінансуватися програма буде із державного бюджету України, коштів місцевих бюджетів, у тому числі Державного фонду регіонального розвитку, Державного фонду розвитку водного господарства та субвенції на виконання інвестиційних проєктів.
 
«Київводоканал» подав на реалізацію в рамках цієї програми 9 важливих об’єктів водопостачання та водовідведення. Зокрема, планується перша черга будівництва споруд артезіанського водопостачання житлового масиву Осокорки-Північні, а також будівництво водопровідних мереж у Дарницькому, Подільському, Шевченківському та Святошинському районах Києва і реконструкція ділянки водоводу в Оболонському районі. Крім того, передбачається реконструкція Дніпровської водопровідної станції з упровадженням технології очистки промивних вод та реконструкція ВНС «Оболонь-1», «Оболонь-2» та «Троєщина».
 
Що стосується об’єктів водовідведення, у рамках програми передбачено реконструкцію Лівобережного колектора в Дарницькому районі та будівництво першої черги каналізаційного колектору від Мостицького до Головного міського колектора.
 
Коментарі (0)