Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Київводоканал» прикрутить крани новобудовам
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» прикрутить крани новобудовам

«Київводоканал» не надаватиме водопостачання новобудовам з невиконаними технічними умовами.

«Київводоканал» не надаватиме водопостачання новобудовам з невиконаними технічними умовами.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі компанії.

Останнім часом у Києві трапляються непоодинокі випадки недбалого ставлення забудовників до інвесторів, які купують квартири у новобудовах на етапі проекту або самого початку будівництва. Сподіваючись на якнайшвидше завершення будівельних робіт, власники поки що «віртуальних» квартир нерідко розчаровуються не тільки у швидкості їх зведення, а й – коли нарешті отримують свої нові оселі – у відсутності в них водопостачання та відведення стоків.

За відповідями та вирішенням проблемних питань інвестори все частіше звертаються до ПАТ «АК «Київводоканал», вважаючи саме Товариство винним у ситуації, що склалася. Так, на початку травня 2012 року власники квартир 26-го мікрорайону житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина» влаштували мітинг під головним офісом Київводоканалу, обвинувачуючи Товариство у відсутності водопостачання та водовідведення в їхніх оселях.

«Київводоканал» дав роз’яснення про справжні причини відсутності водопроводу та каналізації, які полягають у невиконанні забудовниками технічних умов, що були видані їм ще наприкінці 2006 року.

Подібні випадки, на превеликий жаль, сьогодні не є рідкістю. З такою самою ситуацією зіткнулись інвестори новобудов по вул. Леніна (мікрорайон Бортничі) та житлово-офісного комплексу у кварталі, обмеженому вулицями Кузьминською та С. Руданського. А, наприклад, забудовники житлового комплексу «Жемчужина Троещины» (вул. Закревського) навіть не зверталися до Товариства щодо видачі технічних умов, хоча продаж квартир там вже давно триває.

З огляду на це ПАТ «АК «Київводоканал» закликав кожного, хто планує придбати квартиру у новобудові, поцікавитись у забудовника наявністю виданих Товариством технічних умов та стадією їх виконання.

Нагадаємо, що введення в експлуатацію багатоповерхових житлових будинків без виконання технічних умов на підключення до мереж Київводоканалу може викликати серйозні збої у системі водопостачання та каналізації усього мікрорайону та навіть району, де розташовані об’єкти.

 
Коментарі (0)