Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняКиївводоканал сподівається знизити собівартість послуг
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київводоканал сподівається знизити собівартість послуг

Нова методика формування тарифів дозволить залучати інвестиції та у довгостроковій перспективі знижувати собівартість послуг.

Про це заявив директор стратегічного планування та розвитку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Дмитро Арлачов, - інформує прес-служба «Київводоканалу».

Принципи нової методики базуються на довгостроковому плануванні. Зміна тарифу відбувається поступово впродовж декількох регуляторних періодів, тривалістю 3-5 років.

«Розроблена методика тарифоутворення стимулюватиме природні монополії підвищувати ефективність роботи та зменшувати вартість виробництва послуг, адже впродовж першого регуляторного  періоду, тривалістю три роки, всі  зекономлені кошти зараховуватимуться у прибуток підприємства», - пояснює Дмитро Арлачов.

Планується, що наступні регуляторні періоди дозволять  поступово знижувати тариф на послуги водопостачання та водовідведення. Таким чином переваги нової системи відчують не тільки виробники, а й безпосередньо споживачі послуг.

«Наразі спільно із Нацкомісією  відбувається теоретичне відпрацювання даної методики на цифрах живого підприємства – ПАТ АК «Київводоканал». Зрозуміло, що для її практичного впровадження необхідно вирішити низку складних питань, зокрема можливість залучення інвестицій та підняття рентабельності власного капіталу підприємства, яка на сьогодні є негативною. Також необхідно пам’ятати, що методика розрахована на довгострокові перспективи, і відчути перші результати споживачі зможуть лише з початком другого регуляторного періоду, тобто через три роки після остаточного впровадження принципів стимулюючого тарифоутворення», - зауважила перший заступник Генерального директора ПАТ «АК «Київводоканал» з економіки та фінансів Ганна Циганок.

Наразі методика формування тарифів на водопостачання та водовідведення знаходиться на етапі юстування, після чого її узгодження має відбутись в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, а також в Міністерстві економіки України.

 
Коментарі (0)