Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКМДА збільшила фінансування шкільного харчування
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА збільшила фінансування шкільного харчування

Київські школярі істимуть більш дорогі сніданки. Цьогоріч КМДА підвишила їх вартість на 4 гривні, з 8 до 12 грн за порцію.

Київська міська влада збільшила вартість шкільного харчування у порівнянні з минулим роком майже на 40% – з 8 до 12 грн за порцію гарячого сніданку. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час перевірки якості гарячих сніданків у школі № 90 Печерського району.

«За нашими підрахунками, середня вартість якісного шкільного харчування має бути не менше 12 грн. З початку цього року ми віднайшли кошти, щоб збільшити вартість гарячого сніданку з 8 грн до 12 гривень. Водночас, виділяючи додаткові кошти, місто має бути впевненим, що вони використовуються ефективно», – підкреслила вона.

Зокрема, за словами Ганни Старостенко, під час перевірки у школі № 90 було виявлено досить бідний раціон харчування: «Після перегляду перспективного меню на два тижні, виявилося, що у раціоні учнів взагалі відсутні риба, дуже рідко бувають овочі та фрукти. У міста на сьогодні є кошти на якісне і повноцінне харчування для школярів, а отже, районні адміністрації мають забезпечити різноманітний раціон та не лише корисну, а й смачну їжу для дітей».

Заступник голови КМДА також додала, що минулого тижня рішенням Київради було виділено додатково 35 млн грн, щоб усі райони столиці могли ще раз перерахувати вартість харчування, провести додаткові тендерні процедури та розробити повноцінний раціон.

Загалом, як розповіла Ганна Старостенко, цього року на харчування дітей у школах та дитячих садочках було виділено 330 млн грн.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Квітня 2016 p. 20:08
2,5 роки тому сталося масове отруєння дітей у дитсадку Дніпровського району столиці. Думаю, що причиною є хабарництво та корупційні схеми при закупівлі продуктів харчування для шкіл та дитсадків.