Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГКвартплата вдарить по гаманцях киян
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Квартплата вдарить по гаманцях киян

Підвищення тарифів, яке вступить у дію за кілька днів, для киян означатиме зростання квартплати приблизно на 90%. Різниця разюча через тривале замороження тарифів попередньою владою.

З новими тарифами на комунальні послуги, які в повному обсязі наберуть чинності в Києві з 1 липня, квартплата зросте приблизно на 90%. Про це заявив начальник управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій Київміськадміністрації Василь Яструбинський, повідомляє «Сегодня».

«Істотне підвищення тарифів для Києва пов'язане з тим, що попередня влада заморозила тарифи. А вони були збиткові. У Києві були практично найнижчі тарифи по Україні. При тому, що середня заробітна плата була найвища в країні», - пояснює посадовець.

Таким чином, за словами пан Яструбинського, квартплата за 1-кімнатну квартиру в 31 кв м, де живе одна особа, яка раніше складала 289 грн, з 1 липня складе 260 грн, а в опалювальний сезон зросте до 560 грн. Платіжка з 2-кімнатної квартири, метражем 46 кв м, де живе три особи, зараз становить близько 571 грн, з 1 липня складе 622 грн, а в опалювальний сезон - 1048 грн.

«Що стосується 3-кімнатної квартири в 64 кв м, де живе чотири особи, то зараз в середньому за неї платять 803 грн, з 1 липня розмір платіжки виросте до 861 грн, а в опалювальний сезон - до 1470 грн» - резюмував він.

Нагадаємо, держава має компенсувати малозабезпеченим підвищення комунальних тарифів. Самі ж тарифи підвищаться вже з 1 липня. Однак експерти галузі таке зростання цін вважають неприпустимим, оскільки переконані, що тарифи формуються непрозоро.

Щоб не переплачувати, фахівці радять встановити лічильники на все - воду, опалення або газ. А окрім того навчитися економити, як це робить цивілізований світ.

 
Коментарі (0)