Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМістобудівна рада підтримала Генплан столиці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Містобудівна рада підтримала Генплан столиці

Новий генплан столиці заборонить будівництво у зонах історико-архітектурних заповідників, а також передбачить систему обмежень висотності будівель у місті. Наразі проект Генплану направлено на експертизу.

Архітектурно-містобудівна рада на підсумковому засіданні з розгляду проекту Генерального плану міста Києва підтримала та рекомендувала його для подання на експертизу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КО «Київгенплан».

Раніше на шести консультативних засіданнях містобудівної ради професійно розглядалися всі розділи проекту Генплану, робота над яким тривала понад чотири роки.

Так, з урахуванням рекомендацій т зауважень, висловлених на засіданнях та у рецензії провідного містобудівного інституту «Діпромісто», документ доопрацьовано.

Зокрема, після експертизи проект Генплану буде передано до Київради, де його, вивчивши у депутатських комісіях, винесуть на сесію для затвердження.

Як пише «Обозреватель»,  за словами начальника Інституту генерального плану Києва Сергія Броневицького, новий генплан заборонить будь-яке будівництво в буферних зонах історико-архітектурних заповідників «Києво-Печерська лавра» та «Софія Київська», а в центрі міста забудова буде обмежена 16 поверхами.

При цьому інститут має намір розробити систему обмежень висотності для кожного кварталу в центральній частині міста.

Також проект генплану передбачає будівництво 4 тунелів, два з яких пройдуть під Дніпром (Північний - з'єднає Окружну дорогу на Оболоні і Троєщину, Південний - вулицю Заболотного та Південні Позняки), але терміни їх будівництва не вказані.

Крім того, генпланом передбачається добудова Сирецько-Печерської лінії метрополітену до проспекту Правди на Виноградарі, а також будівництво лінії метро на Троєщину.

У сфері житлового будівництва передбачається будівництво 28 млн кв. м площ, з яких 70% буде зводитися на правому березі Дніпра.

Нагадаємо, раніше «Україна Комунальна»  вирішила розпитати про найближчі перспективи розвитку столиці, основні принципи роботи Містобудівного кадастру, та про долю генерального плану міста заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Києва - начальника Служби Містобудівного кадастру Андрія Вавриша.

 
Коментарі (0)