Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацкомісія встановила новий тариф на воду для Києва
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Нацкомісія встановила новий тариф на воду для Києва

У столиці підвищать тариф на централізоване водопостачання та водовідведення. Здорожчання послуг відбудеться на рівні майже 40%.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тариф на централізоване водопостачання та водовідведення для ПАТ «Київводоканал» на 37,2%. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Нацкомісію, передає «РБК-Україна».

Тож з 1 травня за водопостачання та водовідведення  «Київводоканал» платитиме 10,24 грн/куб. м. Раніше тариф становив 2,78 грн за 1 кубометр.

Зокрема, за холодне водопостачання встановлено тариф 5,42 грн за кубометр, а за водовідведення 1 куб. м встановлено ціну на рівні 4,82 грн.

У Нацкомісії зауважили, що в тариф уже закладено витрати пов’язані з обслуговуванням лічильників води.

Згідно з рішенням НКРЕКП «Київводоканал» також зобов’язаний опублікувати на своєму сайті структуру тарифу та детально пояснити кожну його складову.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці за січень-лютий 2015 року заплатили майже 10 мільярдів гривень за житлово-комунальні послуги. Проте, у лютому заборгованість населення збільшилась приблизно на 2% порівняно з січнем цього року.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Квітня 2015 p. 18:26
У квартирах, де немає індивідуальних квартирних лічильників холодної води (ХВ), оплата за ХВ нараховується не по нормативам, як неправдиво стверджується на цьому сайті, а по так званому "фактичному" споживанню ХВ. "Фактичне" споживання ХВ, як правило, у 4-5 разів перевищує нормативне. А зменшення норм споживання ХВ з 5,5 кубометрів до 1,6 кубометрів на особу мало на меті лише значне зменшення розміру субсидій, оскільки субсидії призначаються тільки в межах норм споживання. ---------------------------------------------------------------------- Думаю, що якщо квартирних лічильників ХВ і ГВ не передбачено будинковим проектом, то мешканці дійсно повинні платити лише в межах норм споживання. Або нехай ЖЕКи безплатно встановлять у квартирах таких будинків свої лічильники ХВ і ГВ, або хоча б лічильники ХВ.