Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНаселення в Київській області заборгувало за газ понад 2 мільярди грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Населення в Київській області заборгувало за газ понад 2 мільярди грн

Поточний борг населення постачальнику газу ТОВ "Київоблгаз Збут" по Київській області на кінець травня склав 2 млрд 61 млн грн.

Поточний борг населення постачальнику газу ТОВ "Київоблгаз Збут" по Київській області на кінець травня склав 2 млрд 61 млн грн.

Про це з посиланням на прес-службу ТОВ "Київоблгаз Збут" повідомляє БізнесЦензор.

Цю рекордну суму українцям доведеться сплатити по закінченню карантину.

"Серед боржників чимало людей, які втратили роботу і втратили джерел доходів, але є і такі, хто, користуючись зручним приводом, вирішив почекати з проплатами. Чим більше виросте заборгованість, тим складніше її погасити. В результаті, компанія буде змушена звернутися до оператора ГРС з дорученням припинити газопостачання боржникам. Втім, крім заборгованості доведеться відшкодовувати витрати за припинення і відновлення газопостачання. По закінченню карантину всі виявляться перед необхідністю сплатити борги, що накопичилися "- розповідає директор ТОВ" Київоблгаз Збут "Денис Смоляков.

У компанії говорять, що різкий скаче заборгованості відбулося після того, як стало відомо, що згідно із законодавством під час карантину і 30 днів після його завершення клієнтам компанії, у яких є заборгованість, заборонено нараховувати пеню і здійснювати відключення газу.

"Ми опинилися в складній фінансовій ситуації. Уряд повинен звернути увагу на ситуацію, що склалася, щоб уникнути колапсу перед початком опалювального сезону, коли кількість відключень і боржників може зрости в рази" - додав Денис Смоляков.

Оплатити онлайн-рахунок за послуги газу можна з Особистого кабінету на сайті 104.ua, за допомогою чат-бота Viber 7104.ua і через мобільні додатки 104Mobile або 104 MobileLight.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
14 Червня 2020 p. 21:55
У спекотну погоду замість гарячої води можна подавати теплу. І мабуть ніхто скаржитись не буде, навіть якщо за неї будуть брати плату, як за гарячу. Це все-таки краще, ніж відключення .
Коля Пухов
14 Червня 2020 p. 22:10
Якщо замість гарячої води пустять теплу, то постачальник зекономить на підігріві газ, а споживач нічого не програє (на відміну від повного відключення).