Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНовий Генплан столиці вивільнятиме територію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Новий Генплан столиці вивільнятиме територію

Проект Генплану Києва передбачає ведення будівництва методом ущільнення на нових вивільнених територіях

Аналіз територіальних ресурсів столиці, виконаний Інститутом Генплану, виявив понад 10 тис. га внутрішньоміських територіальних ресурсів для розміщення нової житлової забудови, об'єктів соціальної сфери, громадських і ділових центрів, парків та скверів, транспортних розв'язок та інженерних споруд.

Про це «Україну Комунальну» повідомили у прес-службі комунальної організації «Київгенплан».

«Нове будівництво у Києві вестиметься не методом ущільнення, як дехто вважає, а, за рахунок нових вивільнених територій, адже в Києві щільність забудови і щільність населення в півтора-два рази нижча, ніж, приміром, у інших столицях Європи та Москві», - зазначив начальник Інституту Генерального плану міста Києва Сергій Броневицький.

У проекті нового Генплану столиці закладено поступове перетворення для цих цілей практично невикористовуваних територій сільськогосподарських підприємств, теплиць, непрацюючих виробництв, територій спецпризначення, екологічно шкідливих промислових підприємств.

«Тільки близько 1 тисячі гектарів цінної міської території займають ділянки боксових гаражів, які на перспективу також можна розглядати як міський територіальний ресурс. Ще 1,2 тисяч гектарів території спецпризначення, це військові частини, яких не повинно бути в такому обсязі у столиці. Території сільгосппризначення займають 2,7 тисясі гектарів, а яке може бути сільське господарство в межах міста?», - зазначив Сергій Броневицький.

На перспективу Інститут Генплану пропонує модель збалансованого розвитку міста в системі Київської агломерації, так званого «Великого Києва». З часом буде розглядатись питання доцільності приєднання прилеглих міст-супутників Борисполя, Броварів, Вишневого, Ірпіня і Коцюбинського в адміністративне підпорядкування столиці.

 
Коментарі (0)