Рус Укр
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Операція «анти-Київ»

У представленій на розгляд Концепції відсутня модель планувального розвитку Києва і його приміської зони на довгострокову перспективу (40-50 років) з необхідним техніко-економічним обгрунтуванням

Концепція Генплану Києва передбачає розвиток міста за одним принципом – «у межах існуючих міських меж», упевнений директор ДП «Інститут генплану Києва» АК «Київпроект» Володимир Чекмарьов.

За його словами, пропонується на забудованій території міста з існуючою житловою забудовою площею житла близько 58 млн кв. м побудувати ще 42 млн кв. м житла, тобто практично збільшити місто майже вдвічі. При цьому під забудову підуть майже всі резерви території міста, а території для розвитку перспективних промислових зон, транспортної інфраструктури, зелених зон, місця практично не залишиться.

Цілком очевидним стає результат такої містобудівної діяльності для киян: вони просто на собі відчують усі принади «сталого розвитку міста по-київськи».

Читайте також: Архітектурні промахи, або Навмисна недбалість по-київськи

Автори Концепції стверджували, що в Києві проживає не менше 5 млн жителів. Сьогодні у столиці, відповідно до офіційних даних, налічується лише 2,7 млн ​​осіб, але у 2025 році автори знову обіцяють 3,3 млн і більше жителів. Питається, чим керувалися розробники в своєму прогнозі? Невже лише бажанням обгрунтувати необхідність розробити новий Генплан міста?

Відповідно до прогнозу, передбачається будувати кожен рік 2,5 млн квадратних метрів житла, а враховуючи сьогоднішню кризу, то і більше 3 млн кв. м. Виникає питання, якими ж темпами необхідно будувати школи, дитячі садки, поліклініки, інженерні мережі? І тому знову необхідно розробити новий Генплан. Ігнорування чинного Генплану, хронічне відставання дорожньо-мостового будівництва, посилене різким зростанням парку автомобільного транспорту, призвело до того, що 80% магістралей і транспортних вузлів, особливо в центральній частині міста, працює на межі пропускної здатності.

Як у місті, так і в Концепції немає програми цілеспрямованих дій для вдосконалення транспортної інфраструктури, в результаті відсутні перспективні схеми транспорту і розрахунки транспортних і пасажирських потоків, які необхідні для техніко-економічних порівнянь варіантів.

Читайте також: Генплан Києва - задоволення не із дешевих

У представленій на розгляд Концепції відсутня модель планувального розвитку Києва і його приміської зони на довгострокову перспективу (40-50 років) з необхідним техніко-економічним обгрунтуванням.

Якщо поруч поставити (а це необхідно) опорний план в межах існуючого міста і представлену на розгляд та затвердження Концепцію, то відразу можна зрозуміти – це план існуючого міста без Концепції та перспективи його розвитку, з узаконенням майданчиків, не узгоджених з Інститутом «Київгенплан», але відведених рішеннями сесій Київради, всупереч положенням чинного Генерального плану м.Києва.

Найважливішим питанням у Генплані є збереження і розвиток різних озеленених територій, а також визначення основних напрямків забезпечення умов для сталого розвитку міста. Представлені матеріали по зеленим зонам Києва говорять про те, що концепції розвитку зелених територій немає, і автори не уявляють, що це таке (для цього треба мати фахівців у галузі ландшафтної архітектури), тому що пропонують забудовувати охоронні зелені зони та прибережні території Дніпра житловими будинками.

За матеріалами ДП «Інститут генплану Києва» АК «Київпроект»

 
Коментарі (0)