Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищення тарифів на ЖКП омине столицю
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Підвищення тарифів на ЖКП омине столицю

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул запевняє, що для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в столиці немає ніяких передумов, і вони будуть залишатися стабільними.

Комунальні тарифи в Києві не підвищуватимуться у цьому опалювальному сезоні, - інформує «Інтерфакс-Україна», посилаючись на Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

«У цьому опалювальному сезоні ніяких передумов для підвищення немає. Ціни на газ і електроенергію - стабільні, інфляції немає. Немає ніяких передумов, і тарифи підвищуватися не будуть», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр підкреслив, що тарифи в столиці будуть залишатися стабільними. Він нагадав, що понад 80% комунальних тарифів регулюється державною комісією, зокрема, мова йде про ціни на тепло і воду.

Олександр Вілкул також зазначив, що уряд жорстко контролює ситуацію з обгрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги. «У всіх регіонах України працюють комісії з перевірки обгрунтованості тарифів у житлово-комунальному господарстві. Там, де вони завищені, уряд діє досить швидко і жорстко», - сказав він.

У той же час, Віце-прем'єр визнав, що в невеликих населених пунктах, де питання тарифоутворення знаходиться в компетенції місцевої влади, виникає точкова проблематика з їх підвищенням.

«У нас вже є приклади, коли місцеві ради самі скасовують свої рішення. Я думаю, найближчим часом ця тенденція тільки посилиться», - висловив переконання Олександр Вілкул.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окремих населених пунктах у 7 областях місцева влада істотно підвищили комунальні тарифи. Регіони змушені перевіряти економічну обґрунтованість тарифів, підвищених за останній тиждень.

 
Коментарі (0)