Рус Укр
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Пейзажну алею врятовано

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним рішення Київради про передачу ділянки площею 0,38 га на перетині пров. Десятинного та Пейзажної алеї під забудову

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним рішення Київради про передачу ділянки площею 0,38 га на перетині пров. Десятинного та Пейзажної алеї під забудову.

Таке рішення суду 4 квітня отримала Київська міська державна адміністрація.

Про це повідомив голова столичної держадміністрації Олександр Попов, інформує прес-служба КМДА.

«Суд погодився з нашими аргументами та повернув земельну ділянку територіальній громаді. Аби надалі не допустити забудови улюбленого місця відпочинку киян, депутати Київради на засіданні 5 квітня розглянуть рішення про надання території статусу комплексної пам’ятки природи місцевого значення», – розповів голова КМДА.

Згідно із проектом рішення про оголошення території комплексною пам’яткою природи місцевого значення, такий статус отримають схили Старокиївської гори від Андріївського узвозу вдовж Пейзажної алеї, та схили гори Дитинки до вул. Гончарної.

«Надання території статусу пам’ятки накладає певні обмеження на її використання. Будь-які роботи не повинні завдавати шкоди стану пам’ятки, тому зведення будівель та споруд на Пейзажній алеї після надання статусу буде неможливим», – пояснив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, надання об’єкту статусу пам’ятки обумовлено як метою збереження природного різноманіття, так і великим культурним значенням, яке має Пейзажна алея для киян.

«До КМДА звернулася громадська організація із пропозицією створити на Пейзажній алеї парк скульптур на кшталт парку Ґуеля в Барселоні. Це буде зроблено за власний кошт організації та за кошти меценатів, тому не вимагатиме бюджетного фінансування», – додав Олександр Пузанов.

Як вже повідомлялося, 29 березня КМДА вступила у судову справу щодо повернення ділянки на Пейзажній алеї до власності громади міста Києва. Київська влада вважає, що рішення про відведення ділянки було прийнято всупереч нормам земельного та природоохоронного законодавства. Крім того, воно порушує законодавство про охорону культурної спадщини, оскільки земля на Пейзажці входить до меж історико-культурних заповідників.

Нагадаємо, що раніше Київська міська рада надала зазначену земельну ділянку Міністерству закордонних справ України для будівництва службового житла. У 2006 році прокуратура Києва подала позов до суду із проханням визнати рішення Київради недійсним та повернути ділянку до комунальної власності.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)