Рус Укр
ГоловнаПублікаціїБлагоустрійПередвиборчі обіцянки не зроблять Київ кращим
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Передвиборчі обіцянки не зроблять Київ кращим

Яким стане життя киян, якщо кандидати на посаду міського голови виконають, принаймні, хоч деякі свої передвиборчі обіцянки. Отже, розберемось, де міф, а де - реальність.

Метро на Троєщину

Ранок жителя вулиці Милославської Івана Івановича починається годині о дев'ятій. Це перш йому доводилося вставати на дві години раніше, щоб встигнути проскочити Московський міст до ранкових заторів. Після травневих виборів дорога на роботу скоротилася до півгодини. Прямо під будинком станція метро, далі - Подільський міст, і ось вже поїзд мчить по правому березі. Стільки років чекали! Але і це не все. Наступного тижня Івана Івановича чекає літаюча капсула. Зовні вона дуже схожа на маршрутку, але ширяє в небесах.

Реальність: у неймовірному далекому майбутньому. Подільський міст зводять уже дванадцятий рік. Для завершення робіт потрібно мінімум 2 млрд грн. Загальна вартість «метро на Троєщину» - близько 20 млрд грн. За такі гроші весь Київ може жити цілий рік. Тому сума нереальна і непосильне для міста.

Прибрали всі кіоски

«Не повіриш, Степанівна, вийшла хліба купити, а кіоск з-під будинку прибрали...» - розповідає старенька на лавочці. Адже чиновники, прокурори, міліція одним махом прибрали всі кіоски в місті, здавши їх на металобрухт. Зупинки транспорту виглядають незвично порожніми, «осиротіли» підземні переходи. Правда, за пляшкою води тепер потрібно йти тільки в супермаркет і вистоювати довгу чергу.

Реальність: київські МАФи приносять їх власникам космічні гроші, адже багато працюють нелегально. Цих коштів сповна вистачає, щоб занести хабар кому слід. Кажуть, навіть серед столичних кандидатів є люди, які прямо чи опосередковано беруть участь в МАФіозному бізнесі.

Читайте також: Киян незаконно позбавляють тротуарів

Добровільна міліція

«Караул! На Лук'янівці пропали бабусі! Нема у кого купити дешеві яблучка!» - обурюється жінка біля виходу з метро. Інші, навпаки, радіють, що торговий свавілля нарешті прибрали. Адже Лук'янівську площу патрулюють муніципальні міліціонери - високі чоловіки у форменому одязі, з пов'язками на руках. Помітні вони і на концертах, де штрафують любителів пити пиво. Кияни за звичкою називають їх дружинниками. Завдяки їм пізно ввечері стало не страшно ходити по вулиці - всім киянам роздали свистки на випадок зустрічі з гопниками. Ледь що - свисти!

Реальність: Можливо. Для створення муніципальної міліції потрібно тільки рішення ВР або ж провести міський референдум. Питання тільки в охочих чергувати на вулицях - адже зарплата їм не передбачена.

Спортивний майданчик в кожен двір

Пройшли часи, коли на дитячих майданчиках будували висотки. Після виборів по всьому місту почали зносити будинки, які заважають мешканцям-сусідам. На ці місця тут же привозять збірні майданчики, покриття для футбольного поля, приходять тренери. І починається обіцяне оздоровлення нації.

Реальність: Може бути. Київраді достатньо прийняти Міську програму установки майданчиків. Кошти на це потрібні невеликі.

Читайте також: Опалювальний сезон в столиці – у зоні ризику

Квартири молодим вчителям

В педінститутах небувалий наплив абітурієнтів. Тисячі вчорашніх школярів мріють стати вчителями. Тільки уявіть: молодим фахівцям відразу після інституту дають квартиру в Києві! Інакше педагогам з їх зарплатою довелося б сто років працювати, щоб накопичити на квадратні метри в столиці. А біля мерії триває безстрокова акція протесту черговиків. «Я двадцять вісім років стою на черзі, працюю в комунальному підприємстві. Чому замість мене квартиру отримує якийсь студентик!» - обурюється один з протестувальників.

Реальність: Навіть не мрійте. В місті за рік роздають ключі від сотні-двох квартир черговикам.

Не знають, що обіцяють

Чи це такий трюк, то банальна непоінформованість про життя міста, але кілька кандидатів обіцяють Києву зробити те, що вже давно і так в місті працює. Наприклад, один кандидат хоче запровадити в Києві електронний документообіг. Відкриємо велику таємницю: у Київській адміністрації його запровадили ще у 2011 році. Або пропонують створити тимчасову слідчу комісію, яка допоможе повернути місту незаконно відібрану землю. По-перше, в Парламенті таку комісію створювали, і не один раз. По-друге, значну частину земельних ділянок повернули через суди під час Олександра Попова. Ще один кандидат хоче запровадити єдине вікно державних послуг, яке насправді працює вже кілька років. Так що вчіть матчастину, шановні кандидати, а потім ідіть не вибори. 

За матеріалами http://kp.ua/

 
Коментарі (0)