Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПитну воду для Києва очищатимуть… науковці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Питну воду для Києва очищатимуть… науковці

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запросив науковців долучитися до розробки та реалізації комплексної програми «Питна вода»

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запросив науковців долучитися до розробки та реалізації комплексної програми «Питна вода», розрахованої до 2020 року. Зокрема, до співробітництва запрошено фахівців з Інституту колоїдної хімії та хімії води імені Антона Думанського НАН України, інформує прес-служба КМДА.

«Нині в Києві ми розробляємо власні стандарти життя. Йдеться про такий рівень, котрий відповідав би найновішим світовим досягненням і вже за кілька років став би нормою для нас. Столичні стандарти ми хочемо запровадити, наприклад, в освіті, охороні здоров’я, якості продуктів харчування. Столичний стандарт якості застосовуватимемо і до питної води. Це потребує великих капіталовкладень, впровадження новітніх технологій, але це вкрай необхідно. Адже чиста вода – це здоров’я і довголіття киян», – наголосив О.Попов.

Програма «Питна вода» передбачає декілька напрямків: заміну трубопроводів, модернізацію водопостачання та очисних споруд, реконструкцію та розширення мережі бюветів. Власне за цим напрямком міська влада та Інститут колоїдної хімії співпрацювали до 2005 року. Потім цей проект було призупинено. Однак нині, в рамках реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року, наукові напрацювання Інституту можуть допомогти місту вирішити цілу низку болючих питань. Зокрема, тут розроблені унікальні технології очистки води без хімічної обробки, які можна застосувати і в бюджетних закладах міста, як то дитсадках чи школах, так і в житлових будинках.

«Звісно ж ми будемо консультуватися, запросимо й інші інституту долучитися до обговорення та впровадження нашого стандарту води. Утім потрібно визнати, ті розробки, які нині демонструє наш інститут хімії води, – дійсно унікальні і, гадаю, не тільки для України», – підкреслив голова КМДА.

Зі свого боку науковці зголосилися допомагати міській владі у всіх її починаннях і передусім у забезпеченні киян чистою водою, а також подякували голові КМДА за увагу та піклування про розвиток науки у столиці.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)