Рус Укр
ГоловнаКиївські будніВодопостачанняПокрокова інструкція: як дистанційно актуалізувати інформацію про лічильники
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Покрокова інструкція: як дистанційно актуалізувати інформацію про лічильники

У «Центрі комунального сервісу» можна поставити лічильники на абонентський облік та актуалізувати інформацію про повірку дистанційно
У «Центрі комунального сервісу» можна поставити лічильники на абонентський облік та актуалізувати інформацію про повірку дистанційно, про це повідомляють у ЦКС.
 
Для цього достатньо надіслати скан-копії відповідних документів, зазначивши адресу проживання, через месенджер на сторінці ЦКС у Facebook або за допомогою Skype.
 
Щоб владнати питання відображення коректних номерів лічильників, потрібно надіслати фото актів опломбування лічильників та паспортів або свідоцтв про повірку і фото лічильників, із показаннями на поточну дату.
 
Для встановлення лічильників, після заміни, на абонентський облік потрібно надіслати:
  • фото актів демонтажу попередніх та монтажу нових лічильників;
  • скан-копії або фото паспортів нових лічильників;
  • фото актів опломбування та фото лічильників.
Після проходження лічильниками повірки потрібно надіслати:
  • фото свідоцтв про проходження повірки;
  • скан-копії актів демонтажу та монтажу лічильників, а також актів опломбування та розпломбування (якщо повірка здійснювалася зі зняттям);
  • фото лічильників, станом на сьогодні.
 

Для коректних нарахувань лічильники обов’язково мають бути опломбовані виконавцем послуги (КП «Київтеплоенерго» – виконавець послуг із опалення та гарячого водопостачання, ПрАТ «АК «Київводоканал» – з холодного водопостачання та водовідведення). Якщо у процесі актуалізації виявляється, що лічильники не опломбовані, фахівець ЦКС створює заявку на встановлення постійної пломби. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
07 Жовтня 2020 p. 21:22
Старі електролічильники і пломби на них є надійними, а нові - на кшталт китайських; тобто, промисловий виріб, який, через деякий наперед запрограмований час, гарантовано повинен зіпсуватись. Невеликий строк служби цих промислових виробів - їх основний критерій , і ця умова закладена у технологію їх виготовлення.----------------------------------------------- Також не виключено, що нові електролічильники будуть відрегульовані так, щоб один кіловат рахувати за два. Або буде якесь інше шахрайство, яке проявиться згодом. Бо інакше просто немає смислу безкоштовно заміняти старі лічильники на нові. --------------------------------------------- Наприклад, десь через півроку на новому електролічильнику стане розмитою пломба, і потім споживач просто не доведе, що ця пломба попливла сама, і що він до того ніякого відношення не має.
Коля Пухов
07 Жовтня 2020 p. 21:33
А щодо квартирних лічильників води, то їх має безкоштовно встановлювати і обслуговувати надавач компослуги, а не споживач. А допоки постачальник не встановить квартирні лічильники води, плата за воду має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.