Рус Укр
ГоловнаПублікаціїНадзвичайні подіїПротистояння у Києві забирає життя
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Протистояння у Києві забирає життя

Протистояння прихильників Евромайдана і силовиків активізувалося. Вже є перші жертви, мітингувальники готуються до масованої атаки «Беркута».

День Соборності в Україні розпочався з трагедії. Після відносно спокійно минулої ночі на столичній вулиці Грушевського, яка вже третю добу є епіцентром силового протистояння Внутрішніх Військ, «Беркута» та активістів Евромайдана, в 6.00 стало відомо про загибель чоловіка. За даними ЗМІ, його скинули з колонади стадіону «Динамо».

До 13.00 кількість жертв зросла до 4 осіб: ще 3 учасників покалічили і застрелили. За словами очевидців подій, в одного із загиблих не стріляли гумовими кулями з травматичної зброї, а він був убитий бойовим патроном. Генеральна прокуратура підтвердила факти смертей українців, і почала розслідування, на якому наполягає Прем'єр-міністр Микола Азаров. Чиновник назвав протестувальників «терористами» і поклав відповідальність за події на організаторів Евромайдана і учасників акцій.

Крім того, з 8.00 в Києві поновилися зіткнення демонстрантів з силовиками. За даними Еспресо TV і Hromadske TV, станом на 13.00, загонам «Беркуту» вдалося відтіснити протестувальників до вул. Хрещатик і очистити вул. Грушевського і Європейську площу. Силовики розібрали барикади, збудовані протестувальниками з сміттєвих баків, елементів огорожі стадіону «Динамо», тротуарних огорож. Зараз кількість силовиків зростає. ЗМІ повідомляють про те, що в Київ сьогодні прибуде близько 8 тис. бійців підрозділу «Беркут».

Конфліктуючі сторони «обмінюються» гранатами зі сльозогінним газом та камінням бруківки. Кадри прямої трансляції свідчать про нерівність сторін: учасники акції намагаються сховатися на Евромайдане за побудованими раніше барикадами і готуються до штурму. ЗМІ повідомляють про те, що кількість поранених і постраждалих зростає. При цьому люди, побоюючись подальших переслідувань з боку міліції, відмовляються від офіційної медичної допомоги та звертаються до медиків-активістам. Останні повідомили про катастрофічний брак медикаментів. Крім того, є повідомлення про цілеспрямовані дії «Беркута» проти журналістів, які працюють в епіцентрі подій. «5 канал» та Еспресо TV повідомляють про те, що в операторів силовики «закидають світло-шумовими гранатами і обстрілюють».

Нагадаємо, раніше «У.К.» повідомляла про те, що вході протистояння силовиків і демонстрантів був фактично знищений паркан стадіону «Динамо», згоріли його каси, розібраний навіс над зупинкою на вул. Грушевського, виламана десятки метрів бруківки з бруківки на Європейській площі. Для будівництва барикад використовують сміттєві баки і контейнери, ліхтарні стовпи, було спалено кілька автобусів силовиків і один легковий автомобіль. КМДА вже оцінило сумарні збитки столиці за 2 місяці акцій протесту в більш ніж 14 млн грн.

 
Коментарі (0)