Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРахунки киян за опалення, за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Рахунки киян за опалення, за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%

Рахунки за централізоване опалення, отримані киянами за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%, в деяких випадках зростання досягло 60%
Рахунки за централізоване опалення, отримані киянами за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%, в деяких випадках зростання досягло 60%, повідомила прес-служба КП "Київтеплоенерго".
 
Коментуючи значних змін вартості теплоенергії, у відомстві відзначили, що крім підвищення тарифів (на 22%) на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, яке вступило в силу з 1 січня 2019 року, на нього також вплинула низька середньомісячна температура.
 
"Температура в січні була на 2 градуси нижче (-4,5 градуса) ніж середньомісячна температура в грудні минулого року, а це основний фактор, який впливає на обсяг споживання теплоенергії, для забезпечення комфортної температури в житлових приміщеннях з дотриманням норм. Крім того, з січня 2019 року почав діяти новий тариф. в результаті ці два фактори стали причиною збільшення нарахувань у платіжках за опалення", - цитує прес-служба КП слова директора СП "Енергозбут" Костянтина Лопатіна.
 

Він підкреслив, що нарахування оплати за опалення споживачам, які проживають в будинках, де встановлено лічильник тепенергіі, здійснюється пропорційно площі кожного окремого приміщення в житловому будинку. У той же час в будинках, де з яких-небудь причин лічильник знаходиться в неробочому стані, нарахування здійснюється відповідно до фактичних обсягів споживання за минулий опалювальний сезон. У будинках, де відсутні вузли обліку, оплату розраховують відповідно до норм споживання. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Лютого 2019 p. 22:26
Опалення дуже формальне, батареї у квартирах ледь теплі, а у під"їздах - холодні - це у хрущівках-п"ятиповерхівках. А рахунки за опалення - від 2000 і більше, а субсидій зараз взагалі немає...