Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміттєспалювальні заводи у стані постійної збитковості
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Сміттєспалювальні заводи у стані постійної збитковості

Систематична незавантаженість «Заводу «Енергія» тримає підприємство у стані постійної збитковості. Так, протягом І півріччя цього року збитковість становила майже 8 млн грн.

Філіал ПАТ «Київенерго» «Завод «Енергія» за результатами фінансово-господарської діяльності за 6 місяців 2013 року отримав 7,98 млн гривень збитку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Упродовж першого півріччя для термічного знешкодження на підприємство завезено 74,5 тис. тонн твердих побутових відходів (ТБВ), що становить 63% від необхідного для забезпечення стабільної роботи заводу обсягу.

Таким чином, у 2013 році продовжується тенденція незавантаженості заводу через те, що перевізники надають перевагу вивезенню відходів на полігон №5 або звалища на території Київської області, в тому числі несанкціоновані.

«Незавантаженість заводу «Енергія» – системне і вже, на жаль, багаторічне явище. У 2012 році завод був завантажений лише на 50-60%, тому його збиток склав 17,2 млн гривень. Щоб забезпечити стабільну роботу заводу, необхідно встановити ліміти для перевізників, який вони зобов‘язані завезти щомісяця на термічне знешкодження», - зауважив директор заводу «Енергія» Сергій Крикун.

Нагадаємо, що потужності заводу дозволяють знешкодити до 235 тис. тонн на рік, тобто більше 20% відходів, які щорічно утворюються в Києві. Фактично завод може приймати відходи зі всього Лівого берега – Деснянського, Дніпровського та Дарницького районів столиці.

 
Коментарі (0)