Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКияни збільшили борги за електрику
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни збільшили борги за електрику

У Києві споживачі за місяць збільшили заборгованість за електроенергію більш ніж на 60 млн грн. У «Київенерго» наголошують, що від рівня оплати залежить якість надання послуг з електропостачання.

У столиці заборгованість споживачів за використану електричну енергію минулого місяця збільшилась на 61,2 млн грн і станом на 1 грудня 2015 року перевищила 894,6 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

«У листопаді приріст заборгованості за електроенергію перед компанією продемонстрували всі категорії споживачів. Однак найбільше збільшили борги підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, ЖЕО та населення», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, заборгованість «Київводоканалу» за минулий місяць зросла на 19,5 млн грн, до 373,2 млн грн. Наразі його розрахунки з «Київенерго» є найнижчими та становлять лише 59% від відпущеної йому електроенергії.

«Борги підприємств, які обслуговують житловий фонд столиці (ЖЕО), збільшились на 9,3 млн грн і досягли 113 млн грн. Найбільшу заборгованість накопичили комунальні підприємства управління житлового господарства Святошинського району м. Києва – 26,3 млн грн, КП УЖГ Дарницького району – 13,2 млн грн та КП УЖГ Дніпровського району – 12,9 млн грн», - наголошують в компанії.

В той же час, борги населення столиці за місяць збільшилися на 6,7 млн грн, до 190,9 млн грн.

Також, у «Київенерго» зауважують, що  від своєчасної оплати рахунків за електроенергію залежить модернізація електричних мереж та електричного обладнання столиці та як результат – якість надання послуг з електропостачання.

«Відповідно затвердженого регуляторними органами нормативу, близько 95% усіх коштів споживачів за електричну енергію перераховуються ДП «Енергоринок», решта 5% залишаються у компанії для реалізації виробничих програм», - повідомили в компанії.

Нагадаємо, мешканцям столиці не потрібно поспішати укладати письмові договори з «Київенерго» на послуги опалення та гарячого водопостачання. Компанія не обмежує період часу для їх заключення.

 
Коментарі (0)