Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСтоличні забудовники нехтують «Київводоканалом»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні забудовники нехтують «Київводоканалом»

Проблему із каналізуванням вирішили за рахунок самовільної врізки до міського каналізаційного колектору Д=900 мм, який проходить поруч.

На минулому тижні, під час виконання своїх службових обов'язків фахівці Київводоканалу були втягнуті в чергову сутичку із представниками забудовника житлово-офісного комплексу «МЕГА-СІТІ» (забудовник – ТОВ «Укоінвестбуд»)  на Харківському шосе, 19.

Про це «У.К.» повідомили у пресс-службі Київводоканалу.

Нагадаємо, що з огляду на неприпустимі порушення, ігнорування та невиконання забудовником низки норм під час будівництва,  Київводоканал не дав дозволу житлово-офісному комплексу на підключення до міської водопровідної та каналізаційної мереж.

Однак забудовники вирішили це питання у свій спосіб. На заміну централізованому водопостачанню було збудовано власну свердловину, від якої тепер здійснюється водопостачання.  Вказана свердловина,  як і весь комплекс споруд, розміщена у поймі Дарницького ручая, тобто на болоті (Дарницький меліоративний канал, який бере початок від заводу «Радикал»).

Проблему із каналізуванням вирішили за рахунок самовільної врізки до міського каналізаційного колектору Д=900 мм, який проходить поруч.

У зв'язку із грубим порушенням забудовником діючих норм, а саме здійснення самовільно втручання до системи міської каналізації, відповідно до правил Київводоканалом було прийнято рішення про затампонування незаконного підключення.

Однак, 13 липня у ході здійснення необхідних заходів із ліквідації незаконного підключення представники забудовника почали перешкоджати діяльності фахівців Київводоканалу.

Близько 50 осіб відверто погрожуючи фізичною розправою, спочатку самовільно прибрали важку техніку Товариства, а потім взялися за розтампонування врізки.

На місце ситуації бригада Київводоканалу викликали міліцію та подали заяву щодо перешкоджання професійній діяльності та про самочинне втручання до міських інженерних мереж. Крім того,  з метою не допустити подібних випадків у майбутньому, наслідки яких можуть бути катастрофічними, якщо аварійні бригади не матимуть доступу до каналізаційних камер та не зможуть здійснювати їх огляд, ПАТ «АК «Київводоканал»  готує звернення до органів прокуратури з проханням якнайшвидше вжити заходів прокурорського реагування для припинення будівельних робіт та звільнення охоронної зони головного Дарницького каналізаційного колектора, в якій саме і розташований будинок по Харківському шосе, 19.

Ще раз нагадаємо, що будівництво за вказаною адресою було розпочате незаконно, жодних документів на виконання технічних умов з підключення новобудови до міської водопровідної та каналізаційної мережі у забудовника не має. Крім того споруди комплексу розміщено безпосередньо в охоронній зоні закладання Головного Дарницького каналізаційного колектора діаметром 2 м 450 см, через який проходить близько 80% стічних вод Лівобережної частини міста Києва.  Таке будівництво є не лише грубим порушенням встановлених норм, але й може стати причиною техногенної аварії.

 
Коментарі (1)
Ayparcasi
23 Липня 2012 p. 18:39
Полный беспредел! О возможных последствиях даже не думаютжлобы ужравшиеся..