Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСтоличні заклади культури нарощують «теплову» заборгованість
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні заклади культури нарощують «теплову» заборгованість

Теплоенергетики стурбовані ситуацією, яка склалася із заборгованістю за спожиту теплову енергію столичних закладів культури, і просять вжити негайних заходів, адже з початку року борги цих установ виросли на 6,1 млн грн.

Борги київських музеїв, бібліотек, шкіл та академій мистецтв, інших закладів  культури, які фінансуються з державного та міського бюджету,  за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання з початку року збільшилися  на 270% або на 6,1 млн грн і на 1 квітня склали 9,8 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Зокрема, за інформацією компанії, заборгованість київських установ культури та мистецтв, які фінансуються з держбюджету, складає 3,4 млн грн.

«Найбільшими боржниками за ЦО та ГВП є Київський національний університет культури і мистецтв – 792 тис. грн, Національний заповідник «Софія Київська» - 393 тис. грн,  Державна художня середня школа ім. Т.Г. Шевченка – 357 тис. грн. Ще вісім закладів культури мають борги в понад 100 тис. грн кожен» - зазначається у повідомленні.

Окрім того, додається, що заборгованість муніципальних музеїв та установ культури Києва за спожиту теплову енергію на 1 квітня становить близько 6,4 млн грн. Найбільшими боржниками є Музей видатних діячів Української культури – 646 тис. грн, Київська дитяча Академія мистецтв – 548 тис. грн, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» – 342 тис. грн, Київська муніципальна українська академія танцю ім. Сержа Лифаря – 309 тис. грн. Чотири заклади культури мають заборгованість у понад 200 тис. грн кожен, ще дев’ять – у понад 100 тис. грн кожен.

«Близько 700 тис. грн заборгованості за ЦО та ГВП має Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дарницької РДА, 592 тис. грн – відділ культури Подільської РДА» - наголошують у компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, загалом, борг споживачів столиці за теплову енергію перед «Київенерго» з 1 січня 2014 року зріс на 29% або на 507,8 млн грн і станом на 1 березня 2014 року становив 2,3 млрд грн.

 
Коментарі (0)