Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСтолична нерухомість тримає планку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична нерухомість тримає планку

Серед основних тенденцій минулого року на ринку нерухомості експерти, насамперед, називають стабільність, яку демонструє дана галузь. У нинішньому році експерти чекають позитиву від активізації іпотеки та нової системи реєстрації прав на майно

У 2012 році забудовники розпочали реалізовувати низку проектів, які вирізняються більш раціональними плануваннями і поліпшеною інфраструктурою. 

Відмінною рисою нової будівельної продукції, яка з’явилася минулого року, є скорочення площі квартир та застосування функціональних планувань, що дозволяє скоротити розрив між вартістю квартири в новобудові та на вторинному ринку.

За даними єдиного аналітичного центру агентств нерухомості «Благовіст» та «Park Lane», обсяг капіталовкладень в ринок нерухомості, за підсумками минулого року, склав 4,4 млрд грн. У другому півріччі зафіксовано зростання продажів до 20,2 %.

«Торік ми спостерігали загальну стабільність на ринку нерухомості. Динаміку продемонстрував ціновий сегмент від 800 тисяч до 1,6 мільйона гривень. Також помітно зріс інтерес покупців до двох- та трьохкімнатних квартир та житла в новобудовах — українці стали більш вимогливими до комфорту і якості життя. Необхідно також відзначити, що домінуючу частку угод купівлі-продажу було здійснено за рахунок власних коштів покупців, без залучення кредитних ресурсів», — розповіла генеральний директор агентства нерухомості «Благовіст» Ірина Луханіна.

Щодо тенденцій поточного року, то за прогнозами фахвців, заміські будинки з розвинутою інфраструктурою збільшать свою частку на 10-15 %. Популярними, як і раніше, залишаться квартири в якісних новобудовах. Однак тим, хто принципово хоче жити в центрі Києва, доведеться вибирати зі старого фонду.

Також цього року, фахівці очікують активізації ринку за умови, що банки покращать іпотечне кредитування. Не менш позитивно може вплинути на ринок житла система реєстрації прав на нерухоме майно без залучення БТІ, яка почала діяти з 1 січня.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)