Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоСтоличні новобудови в зоні досяжності
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні новобудови в зоні досяжності

Найкращі результати в поточному році демонструє первинний ринок київських новобудов. Нові будинки помітно витісняють бізнес-сегмент вторинного і створюють йому помітну конкуренцію в економ-класі.

Цей сектор істотно пожвавився, в основному завдяки зниженню ціновій політиці та програмам розстрочки від забудовника. Проте наступного року експерти прогнозують зниження ціни на старий житловий фонд та підвищення вартості житла у новобудовах.

«У цьому році ми спостерігали поступове зниження цін на житлову нерухомість. Більшою мірою на так зване елітне житло, меншою на економ-клас. Ринок поступово розшаровується: падають ціни на квартири більшої площі в цегляних будинках центральних районів Києва. У той же час вартість помешкань у панельних будинках окремих спальних районів поступово зростає. Винятком можна вважати Оболонь, де ціни на житло преміум-класу залишаються високими, головним чином за рахунок обмеженої кількості пропозицій», - зазначають експерти.

За останній рік вартість квадратного метра житла в Києві знизилася на 4,3 % - з 1762 до  1689 дол.

«Ми відзначили кілька характерних для даного сезону тенденцій: зменшення частки бюджетного житла, зростання інтересу до офісних приміщень, а також деяке уповільнення активності на ринку оренди внаслідок закінчення чергового сплеску, який припадає на серпень – вересень. У жовтні – грудні традиційно активізується ринок продажу нерухомості, проте на два місяці. До кінця року, ми не прогнозуємо подальшого зниження обсягів оренди і очікуємо фіксацію ринку на досягнутому рівні», - зазначає гендиректор АН «Благовіст» Ірина Луханіна.

Читайте також: Харків'яни віддають перевагу новобудовам

Експерти агентства нерухомості «Планета Оболонь» прогнозують зниження цін на вторинне житло в столиці у наступному році на 4 – 10 %.

«Припускаємо два сценарії розвитку подій: це або плавне сповзання донизу, можливо, в таких самих обсягах, як за останні 12 місяців, або різке падіння. Ми більше все-таки схиляємось до плавного сповзання цін», - повідомив директор агентства Віталій Котенко.

Експерт також зазначив, що останнім часом на ринку вторинного житла Києва найбільшим попитом користується економ-житло, зокрема однокімнатні квартири у віддалених від метрополітену районах. Лідерами із продажів вторинного житла є Деснянський район, зокрема житлові масиви Троєщина й Лісовий. У зв’язку з підвищеним попитом у цих районах спостерігалось зростання вартості помешкань.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)