Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняСтолична вода ніяк не діждеться очистки
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична вода ніяк не діждеться очистки

Киянам вже понад два роки обіцяють два заводи з виробництва гіпохлориту натрію для очистки та знезараження води на Деснянській та Дніпровській водопровідних станціях, та поки процес будівництва тягнеться повільно.

У Києві побудують два заводи з виробництва гіпохлориту натрію, що дозволить ефективно очищати та знезаражувати воду на Деснянській та Дніпровській водопровідних станціях. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

«Споруди хлорного господарства водопровідних станцій введені в експлуатацію в 1961 році. Їхнє технологічне обладнання морально та фізично застаріло, що створює потенційну загрозу для розташованих поблизу житлових масивів. Минулого року за рахунок коштів міського бюджету були виконані проекти на будівництво заводів з виробництва гіпохлориту натрію, які наразі перебувають на стадії експертизи», – зауважив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

Також він наголосив на необхідності переоснастити системи знезараження води цих насосних станцій сучасними технологіями та обладнанням.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мова про будівництво цих заводів йде ще з серпня 2011 року. Тоді голова правління ПАТ «АК «Київводоканал» Валерій Ченчевий запевняв, що за умови будівництва заводів, упродовж найближчих декількох років столиця повністю відмовиться від використання рідкого хлору для очищення питної води та поступово модернізує систему водоочистки в цілому.

Нагадаємо, усі заходи з будівництва цих заводів передбачені програмою «Питна вода Києва до 2020 року». На проектування побудови заводів з виробництва сучаснішого реагенту знезараження води – гіпохлориту натрію – на Деснянській і Дніпровській водозаборних станціях у 2011 році головним управлінням комунального господарства м. Києва було виділено 800 тис. грн.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)