Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоСтоличний ринок нерухомості впав у «кому»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичний ринок нерухомості впав у «кому»

Столичний ринок нерухомості практично зупинився. Продавці житла готові продати його за долари при будь-якому курсі. Але це не приваблює покупців, адже у населення просто не залишилося валюти.

У Києві ринок нерухомості практично зупинився. Про це повідомив провідний аналітик консалтингової групи SV Development Сергій Костецький, передає «ГолосUA».

«В умовах глибокої економічної кризи в Україні ситуація на ринку нерухомості Києва катастрофічна», - зазначив аналітик. За словами пана Костецького, ринок столичної нерухомості майже зупинився, угод мало, багато махінацій.
 
«Якщо говорити про ринок столичного житла, то він фактично зупинився, оскільки ціна квадратного метра прив'язана до долара, а у населення валюти практично не залишилося», - сказав Сергій Костецький.
 
Він додав, що люди хочуть отримати за своє житло певну суму в доларах - їм без різниці, який буде курс. Тому зараз навіть ті договори, які були попередньо укладені, розриваються. Господарі не знають, що робити, покупці теж не знають, тому договори купівлі-продажу і розриваються.
 
Пан Костецький додав, що продати квартиру в столиці за бажані гроші сьогодні практично неможливо, оскільки ціни дуже низькі. За його словами, на вторинному ринку ціни більш-менш прийнятні, однак вони «прив'язані» до долара.
 
 
«Ціни в гривнях, однак «прив'язані» за собівартістю до долара. Якщо, припустимо, два місяці тому квадратний метр житла коштував, умовно кажучи, 10 тис. грн, то зараз - 25 тис. грн і вище. Так і забудовники, якщо говорити про «первинку», збільшують собівартість, і, відповідно, там також підвищується ціна квадратного метра», - уточнює пан Костецький. При цьому, продати квартиру за бажані гроші зараз практично неможливо - ціна дуже низька, підкреслює експерт.
 
«З одного боку, низька ціна в валюті, але, з іншого боку, - за долари зараз ніхто не хоче купувати житло», - відзначає аналітик.
 
«На первинному ринку житла ситуація непередбачувана: якщо з курсом долара все буде більш-менш нормально, то будинки добудують, а якщо буде продовжуватися стрімка девальвація гривні, то почнеться така ж ситуація, як у банківській системі. Будуть закриватися одна будівельна компанія за іншою, оскільки ціна квадратного метра житла прив'язана до собівартості, до долара, і вона постійно росте», - пояснює аналітик.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Києві ввели в експлуатацію будинок, побудований за однією з програм державного житлового будівництва. Отже, вже 8 сімей стали власниками доступного житла.
 
Коментарі (0)