Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСтоличним будинкам приватного сектора загрожує відключення водопостачання
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичним будинкам приватного сектора загрожує відключення водопостачання

Київводоканал відключає будинки приватного сектору, які користуються водою з централізованого міського водопроводу та відводять стоки у систему каналізації безобліково, несанкціоновано підключившись до мереж, ігнорують попередження та відмовляються оформи

Так, бригада Київводоканалу ліквідувала несанкціоноване підключення до каналізаційної мережі по вулиці Білицькій у Подільському районі міста Києва.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі установи.

Разом з тим, інспектори Розрахункового департаменту ПАТ «АК «Київводоканал» виявляють сотні випадків самовільного та несанкціонованого підключення до мереж водопостачання та водовідведення без будь-яких дозвільних та проектних документів. Попередження Товариства власники таких будинків ігнорують та відмовляються належним чином оформити приєднання до водопроводу та каналізації. Тобто ці люди користуються водою з централізованої системи водопостачання та відводять стоки системою водовідведення, що обслуговуються Київводоканалом, незаконно.

«Проблема не лише у тому, що при незаконному підключенні мешканці таких приватних будинків безкоштовно користуються водою та каналізацією у той час, коли їхні сусіди добросовісно за це сплачують, належним чином оформивши договірні відносини з Київводоканалом. Йдеться також про, наприклад, погіршення тиску у мережі усього району приватної забудови. Це може спричинити ситуацію, за якої розташовані поряд з будинками пожежні гідранти, неможливо буде використати у випадку пожежі», – зауважив Директор Розрахункового департаменту Станіслав Каплуненко.

Користування послугами водопостачання та водовідведення повинно відбуватися на основі відповідного договору із дотриманням усіх вимог технічних умов (ТУ) на підключення. Адже самовільне підключення без дотримання вимог ТУ може призвести до перевантаження або пошкодження мережі, а отже серйозних збоїв у роботі систем водопостачання і каналізації мікрорайонів та навіть районів міста.

Київводоканал закликає власників та забудовників приватних будинків не ухилятися від дотримання вимог чинного законодавства та належним чином оформлювати підключення до мереж водопостачання та каналізації. Це гарантуватиме якість та безпечність отриманих послуг, а також дозволить уникнути значних технічних та формальних труднощів у випадку примусового припинення безоблікового водокористування, яке і надалі застосовуватиметься до безвідповідальних користувачів.

 
Коментарі (0)