Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВСтоличному сміттєспалювальному заводу оцінили реконструкцію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичному сміттєспалювальному заводу оцінили реконструкцію

Реконструкція сміттєспалювального заводу «Енергія» обійдеться в 1 млрд грн. Наразі відповідний проект перебуває на етапі остаточного затвердження Кабінетом Міністрів.

Міністерство екології та природних ресурсів оцінює вартість реконструкції столичного сміттєспалювального заводу «Енергія» у 960 млн грн, інформує УНН.

«На сьогодні, завдяки допомозі й підтримці компаній «Itochu» та «Hitachi», в Україні підготовлено проект реконструкції заводу «Енергія» публічного акціонерного товариства «Київенерго». Документ наразі перебуває на етапі остаточного затвердження Кабінетом Міністрів, як інвестиційний проект відповідно до національного законодавства. Вартість реалізації цього проекту становить 960 мільйонів гривень», - розповів Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Строк окупності даного проекту становить близько 12 років. Пан Проскуряков також зазначив, що подібні проекти будівництва сміттєспалювальних заводів планується реалізувати ще у 13 великих містах.

Нагадаємо, у лютому минулого року Київська міська державна адміністрація заявила про наміри разом з японськими інвесторами модернізувати сміттєспалювальний завод «Енергія» до 2015 року. У березні 2010 року завод «Енергія» оцінював свою реконструкцію у 215 млн грн.

Слід зазначити, що днями у Києві відбулося відкриття нового виробничого комплексу з сортування відходів. За словами директора ДП «Укрресурси» Дмитра Радіонова, нова сортувальна лінія відповідає всім нормативним показникам екологічного контролю, до того ж тут мінімізовані процеси хімічної та термічної переробки сміття, що підвищує екологічну безпеку. Потужність сортувальної лінії складає 65 тис. т твердих побутових відходів в рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна», аналогічні комплекси з сортування відходів до кінця поточного року планується відкрити у 5-ти інших містах України. За словами пана Радіонова, це будуть Дніпропетровськ, Миколаїв, Львів, Слов'янськ та одне із міст у Криму.

 
Коментарі (0)