Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Столиця готова до опалювального сезону?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця готова до опалювального сезону?

На сьогодні житловий фонд міста Києва готовий до зими на 92%.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління контролю та експлуатації житлово-комунальної інфраструктури головного управління житлово-комунального господарства Лариса Пінчук, передає УНН.

«За даними райдержадміністрації, житло всіх форм власності цілому готове до зими на 92%, а житло комунальної форми власності – на 97%», – сказала пані Пінчук.

За її словами, попри те, що в бюджеті міста Києва не було передбачено коштів безпосередньо на підготовку до зими, на ці цілі по іншій статті скарбниці було спрямовано на сьогоднішній день 54 млн грн.

Читайте також: Київ до зими готовий... на папері. А насправді?

У свою чергу, присутній на прес-конференції член комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс не погодився з такою оцінкою представницею столичної влади. За його словами, у столиці ремонту потребують понад тисяча будинків, понад половина тепломереж вичерпала свій ресурс. Депутат також наголосив, що не було виділено кошти з міського бюджету безпосередньо на підготовку до зими. «Про яку готовність тоді ми можемо говорити», – зауважив пан Клюс.

За словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчак, у Києві всі котельні готові до опалювального сезону.

«Все як у попередні роки. Але є ще ті речі, які треба доробити. Наприклад, «Київенерго» побачив те, що при заміні мереж потрібні ще додаткові фінансові ресурси і виділив додатково близько 30 млн грн на проведення додаткових робіт, які він не встигає завершити у ті терміни, які ми йому встановлювали, а саме до 1 жовтня. Тому вони продовжуватимуть роботи до 10 жовтня. Це пов’язано з необхідністю заміни тих, які вийшли під час випробувань», - розповів він. 

Пан Мазурчак зазначив, що всі котельні, які виробляють тепло, яких у Києві більше 170, готові до опалення. Проте міська влада має проблеми, за його словами, з відомчими котельнями у деяких підприємствах і організаціях, в тому числі і з тими, які опалюють будинки.

 

 
Коментарі (0)