Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВСтолиця заглибилася у роздільний збір відходів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця заглибилася у роздільний збір відходів

Жителі Голосіївського району Києва потрапили в епіцентр випробовування нового пілотного проекту з роздільного збору відходів.

На вулицях міста встановили контейнери заглибленого типу Molok для роздільного збору відходів. Сім таких контейнерів, місткістю 5 куб. м, встановили на вулиці Голосіївській, 13-А, 13-Б та 13-В (три 24-поверхові будинки, загальна кількість квартир – 1600), - інформує «Україну Комунальну» прес-служба КМДА.

Контейнери змонтовано на глибині 2,7 м, вони оточені бетонною камерою, що перешкоджає потраплянню рештків відходів у ґрунт.

«Поки що це пілотний проект. Ми спостерігатимемо за процесом упродовж місяця, і якщо проект матиме схвальні відгуки від мешканців прилеглих будинків, керівників ОСББ та перевізників, то такі контейнери заглибленого типу розповсюдимо по всьому місту. Найкраще такі збірники сміття використовувати в центральній частині міста, оскільки вони не псуватимуть естетичний вигляд історичного Києва», – зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак та додав, що такий метод інтенсивно використовується в Італії в історичних частинах міст.

За попередніми підрахунками ТОВ «ВЕСТ МЕНЕДЖМЕНТ СІСТЕМС», яка і виступила ініціатором зазначеного пілотного інвестиційного проекту, така технологія дозволяє розділяти відходи за трьома фракціями (органічні, пляшки та інші сухі побутові відходи), а економія з надання послуг із вивезення відходів становить 15-20%.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)