Рус Укр
ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГСубсидія за травень киянам буде нарахована у наступних квитанціях на сплату ЖКП
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Субсидія за травень киянам буде нарахована у наступних квитанціях на сплату ЖКП

Із 1 травня 2018 року відбулися зміни в призначенні житлової субсидії, згідно із постановою Кабінету Міністрів України № 329 від 27 квітня 2018 року.
Із 1 травня 2018 року відбулися зміни в призначенні житлової субсидії, згідно із постановою Кабінету Міністрів України № 329 від 27 квітня 2018 року. 
 
У зв’язку з цим субсидія за травень киянам буде нарахована у наступних квитанціях на сплату житлово-комунальних послуг. 
 
Наразі триває технічний процес нарахування за новим порядком. Саме тому у травні кияни отримали квитанції на сплату комунальних послуг без відображення субсидії. 
 
Про це повідомив заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА – начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко під час прес-брифінгу.
 
Він додав, що у наступних квитанціях буде здійснено перерахунок із урахуванням отриманої субсидії.
 
Серед категорій громадян, яким необхідно подати новий пакет документів для призначення субсидій:
  • орендарі житла;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • сім’ї, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб;
  • сім’ї, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • сім’ї, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
  • сім’ї, які станом на травень 2018 року мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), і не погасять її до червня 2018 року.
Решті киянам субсидії перерахують автоматично. Близько 70% домогосподарств, які сьогодні мають субсидії, можуть розраховувати на їх перепризначення. Іншим 30% необхідно буде звернутися до органів соціального захисту та подати новий пакет документів для призначення субсидії.
 
Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:
 
1) загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування);
 
2) будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда). При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.
 
Наявність (відсутність) у власності або володінні зазначених осіб транспортних засобів зазначається у декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Якщо право власності або володіння на транспортний засіб набуто під час отримання житлової субсидії громадянин, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів зобов’язаний повідомити про це;
 
3) будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності перевищує 50 тис. гривень;
 
4) структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн);
 
5) структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність у домогосподарства, що одержувало житлову субсидію у попередньому опалювальному (неопалювальному) сезоні, простроченої понад два місяці заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон.
 
Житлова субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку такого сезону, в іншому випадку – з місяця, наступного за тим, в якому до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення надійшло документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).
 
Житлова субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону і розраховується (раніше була на 12 місяців):
  • на неопалювальний сезон – з 1 травня до 30 вересня;
  • на опалювальний сезон – з 1 жовтня до 30 квітня.
Для орендарів житлового приміщення (будинку) житлова субсидія призначається за наявності договору найму (оренди) житла з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону, але не більше ніж до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди) житла. На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.
 
Для внутрішньо переміщених осіб житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається за рішенням комісії з місяця звернення до кінця опалювального (неопалювального) сезону (без договору оренди).
 
В окремих випадках за рішеннями комісій районних у місті Києві держадміністрацій, житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, можуть призначатися на норму, яка перевищує соціальну норму житла, встановлену Кабінетом Міністрів України.
 

Комісія має право призначити житлову субсидію на загальну площу житла з урахуванням понаднормової площі, яка не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства. Конкретні розміри загальної площі, на яку призначається житлова субсидія (з урахуванням понаднормової) зазначаються в рішенні комісії. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
06 Червня 2018 p. 22:03
Субсидіями і гарячою водою треба було користуватися взимку, бо літом їх, як правило, не буває.
Коля Пухов
13 Червня 2018 p. 19:38
Нічого не сказано про тих людей, які позбавлені засобів існування по незалежним від них причинам, з ініціативи держави. Їм так і буде при нарахуванні субсидії приписуватись "віртуальний" дохід?
Коля Пухов
15 Серпня 2018 p. 03:54
"Все що потрібно знати про зміни в наданні субсидій на оплату ЖКП" ---------------------------------------------------- Багато осіб непенсійного віку звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями", "реорганізаціями" і т.п. держустанов; тобто позбавлені засобів існування по незалежним від них причинам, з ініціативи держави. І якщо у сім"ї є така особа, то тепер, по новим правилам , такій сім"ї субсидія призначатись не буде. Фактично виходить, що людина не має доходу з вини держави, а постраждає від цього те домогосподарство, у якому проживає ця людина...