Рус Укр
ГоловнаКоментаріЖитлоСубсидії на «комуналку» не призводять до втрат квартир
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Субсидії на «комуналку» не призводять до втрат квартир

Субсидії на оплату компослуг безповоротні і їх отримання не тягне за собою відчуження житла. Тому, будь-яка інформація, що за субсидії відбиратимуть квартири є неправдивою.

Отримання громадянами субсидії на оплату житлово-комунальних послуг не тягне за собою зміну форми власності житла. Відповідно до законодавства, субсидія є адресною безготівковою допомогою держави малозабезпеченим сім’ям, а будь-яка інформація про відчуження квартир внаслідок призначення субсидій є завідомо неправдивою. Таку думку висловлюють фахівці, зокрема директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Юрій Крикунов.

«Сьогодні до районних управлінь праці та соціального захисту почали надходити звернення від киян, які вимагають скасувати їхні субсидії через страх втратити квартири. Загалом у місті зафіксовано вже близько 100 таких випадків. Однак, нагадаю, що, відповідно до законодавства, субсидія є безповоротною і її отримання не пов’язане і не тягне за собою відчуження житла. А будь-які чутки про те, що за субсидії у киян відбиратимуть квартири, є нічим іншим, як дезінформацією. Я не виключаю, що поширення таких завідомо неправдивих даних може бути методом шахрайських маніпуляцій громадянами. Адже серед населення вже ширяться чутки і про «правозахисників», які пропонують свої послуги для буцімто вирішення конфлікту і збереження права власності», – зауважив він.

Читайте також: Киянам пояснили, чиє житло підпадає під арешт за комунальні борги

При цьому пан Крикунов закликав киян не піддаватися на провокації і, що дуже важливо, не поширювати неперевірену інформацію.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у столиці протягом 11 місяців 2015 року за субсидіями звернулось 171,8 тис. домогосподарств, що у 2,3 рази перевищує показники січня–листопада 2014 р. У цей період в місті було призначено житлові субсидії 171,6 тис. домогосподарств, тобто 99,9% від загальної кількості тих, хто звернувся.

Загалом в Україні у 2015 році за субсидіями на відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги звернулося 5,9 млн домогосподарств, з яких відшкодування призначено 5,4 млн домогосподарств, що у 3,6 рази більше, ніж за 2014 рік. Відтак, субсидії отримують 30, 5% домогосподарств від загальної кількості.
 

 
Коментарі (1)
Ярослав
15 Лютого 2016 p. 16:42

А якщо держава не оплатить ЖКГ субсидії, Що тоді?