Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійІталійці не хочуть нести відповідальність за підміну каштанів для Хрещатика
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Італійці не хочуть нести відповідальність за підміну каштанів для Хрещатика

Італійська фірма Vivai Sandro Bruschi відмовляється брати відповідальність за підміну каштанів сорту «Бріоті» висаджених на Хрещатику, посилаючись на помилку замовників.

Італійська фірма, у якої закупили каштани для висадки на Хрещатику, відкидає звинувачення в підміні саджанців сорту «Бріоті» на саджанці звичайного кінського каштана.

Це випливає з прес-релізу італійської компанії Vivai Sandro Bruschi від 31 травня, який оприлюднила голова тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадки на Хрещатику кінських каштанів замість мясокрасних «Бріоті» Тетяна Меліхова на засіданні комісії в середу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

««Bruschi» не можна в будь-якому разі притягнути до відповідальності у зв'язку з цими проблемами», - йдеться у прес-релізі компанії.

У документі наголошується, що компанія Vivai Sandro Bruschi отримала замовлення на постачання рослин від представника компанії Florex Максима Пєтухова. При цьому він у момент замовлення не уточнив, як використовуватимуть рослини і хто є кінцевим одержувачем.

«Клієнт замовив поставку Aesculus Carnea (рожеве цвітіння) і Hippocastanum Baumannii (біле цвітіння), як це доводять документи, які є в нашому розпорядженні», - заявляють у компанії.

У прес-релізі також наголошують, що пан Пєтухов приїхав до Італії у лютому 2013 року, у період, коли, як відомо, рослини не мають листя або квітів. Його супроводили до спеціалізованого відділу для вирощування Aesculus, де були обрані рослини для купівлі.

«Незважаючи на те, що його поінформували про те, що Carnea, Baumannii і Hippocastanum ростуть разом на одній території, клієнт за однаковою ціною обрав найбільші за розміром рослини, хоча його попередили, що Aesculus Carnea росте повільніше і, отже, ймовірніше, що підібрані рослини матимуть біле цвітіння», - додають у прес-релізі.

Максим Пєтухов на засіданні комісії спростував, що він нібито обирав саджанці для висадки на Хрещатику. За його словами, він був у лютому в Італії та відвідав розплідник Vivai Sandro Bruschi, оскільки займається вирощуванням рослин. Побачивши там саджанці сорту Бріоті, він повідомив про це компанії «Професійний садівник».

«У прямому сенсі я не відбирав каштани. Вони («У.К.» - ТОВ «Професійний садівник») далі вели свої переговори самостійно», - наголосив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», цієї весни на Хрещатику було висаджено 289 саджанців каштанів. Передбачалося, що це каштани сорту «Бріотті», але згодом виявилось, що дерева іншого сорту. Примітно, що раніше в офіційній відповіді Vіvaі Sandro Bruschі висловила готовність замінити каштани на сорт «Бріотті» зі значною знижкою.

 
Коментарі (0)