Рус Укр
ГоловнаПублікаціїВодопостачанняУ Києві відзначили Всесвітній День водних ресурсів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві відзначили Всесвітній День водних ресурсів

Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до нагальних проблем охорони води, раціонального використання водних ресурсів як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей.
Всесвітній День водних ресурсів відзначається щорічно 22 березня. Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до нагальних проблем охорони води, раціонального використання водних ресурсів як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей. Цього року міжнародний День водних ресурсів проводиться під гаслом «Природа і вода».
 
«Київ на сьогоднішній день має стабільне і якісне водопостачання», - сказав перший заступник директора, головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства «Київводоканалу» Володимир Костюк під час прес-заходу «Все про водопідготовку», який пройшов на Деснянській водопровідній станції з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів.
 
Начальник управління експлуатації Деснянської водопровідної станції Валерій Оленченко запросив в диспетчерську, де оператори наочно показали як за допомогою спеціальної автоматизованої комп'ютерної системи контролюють процес очищення води.
 
Він ознайомив зі структурою і розташуванням об'єктів Деснянської водопровідної станції та зазначив, що вона є найпотужнішою в Україні і однією з найпотужніших в Європі. Валерій Оленченко додав, що станція забезпечує близько 60% потреб у воді міста Києва.
 
У свою чергу Володимир Костюк запевнив, що Київ на сьогоднішній день має стабільне водопостачання, але споживання води киянами з кожним роком зменшується.
 
«Ще років 10-12 назад кожен житель Києва споживав 400 літрів води на добу, в той час в Європі цей показник становив 150-200 літрів. Зараз кожен киянин споживає близько 200 літрів на добу, так само, як і в європейських країнах », - додав він.
 
У залі фільтрів очисних споруд Валерій Оленченко ознайомив з класичною схемою реагентної очистки води з відстоюванням і фільтруванням.
 
Про те, як відбувається хімічний аналіз був продемонстрований в хіміко-бактеріологічної лабораторії.
 
Валерій Оленченко зазначив, що фахівці хіміко-бактеріологічної лабораторії цілодобово контролюють якість води в річці і на всіх етапах очистки та додав, що кожну добу хіміко-бактеріологічною лабораторією здійснюється близько 1000 аналізів води. «Можу запевнити, що жителі столиці споживають якісну воду, як відповідає всім санітарним нормам», - підкреслив він.
 
Володимир Костюк розповів, що до 2010 року контроль здійснювався відповідно до вимог державних стандартів, починаючи з 1944 року і закінчуючи ГОСТ-ом 2874-82 «Вода питна», який скасували з введенням в 2010 році нових Державних санітарних правил і норм.
 
«Цей документ вводиться в дію поетапно: частина показників контролюється з 2015 року, а частина буде контролюватися з 2020 року. У ньому значно розширено перелік показників епідемічної безпеки питної води та санітарно-хімічні показники її якості, знижені гранично допустимі концентрації на ряд токсичних сполук. Також наведені показники, що визначають ступінь не тільки мікробіологічного, але і паразитології і вірусного забруднення води», - зазначив він.

В кінці зустрічі Валерій Оленченко і Володимир Костюк привітали всіх з Всесвітнім Днем води і закликали берегти цей дорогоцінний ресурс. 

 
Коментарі (0)