Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ київських дитсадках харчування дорожчає, а м'ясні порції - зменшуються
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У київських дитсадках харчування дорожчає, а м'ясні порції - зменшуються

Батьки київських дитячих садків обурені: кухарям наказано зменшити кількість м'ясних продуктів в порціях на 20%. При чому, судячи з усього, робиться це неофіційно. Ще більш обурливим це виглядає на тлі подорожчання харчування з 10 до 18 грн на добу

У Києві разом з подорожчанням харчування в дитсадках, скорочують на 20% кількість м'ясних продуктів.

Про це розповіли схвильовані батьки одного з дитсадків на Солом'янці, передають «Вести»: «Ми говорили з кухарями дитсадка, в який ходить моя дочка. Нібито є вказівка ​​зменшити кількість м'яса в працях на 20%, замінивши його чимось іншим. І це все на тлі підвищення вартості харчування мало в два рази ».

Батьки з Дарницького району також обурені: «Харчування коштувало 10,8 грн, а стало 18,88 грн. Чому? »

Як пояснили нам в департаменті освіти і в районних адміністраціях, норми м'ясних продуктів не зменшувалися. А ось вартість харчування дійсно була підвищена. «Щоб підтримувати ту якість, яку було, необхідно було підняти вартість. Але ми не можемо погіршувати якість і вміст м'яса, ковбаси, масла », - каже нам голова Дарницької РДА Геннадій Синцов.

За його словами, постачальники продуктів вибираються після проведення тендеру: «КМДА проводить тендери, потім висилають нам рекомендації, з якої середньої вартості ми можемо закупити продукти».

Як сказала завідувачка дитсадка №54 Шевченківського району Тамара Ільченко, про зменшення норм м'ясних продуктів їй невідомо. «У кожному районі є свої постачальники продуктів і своя вартість харчування. Кабмін затвердив таблицю продуктів і норми їх споживання в день і скільки їх необхідно давати дітям в день. Ми б не пішли на зменшення м'ясних норм », - каже Ільченко.

Що ж стосується підвищення вартості харчування, то в департаменті освіти КМДА пояснюють це подорожчанням продуктів. Зараз в середньому ціна харчування дитини до трьох років - до 18,88 грн, старше - до 28,64 грн в день. «Батьки платять з цієї суми 70%: до 13,1 грн і до 20,04 грн відповідно. Ціна в кожному районі може відрізнятися », - повідомив нам заступник директора департаменту освіти Сергій Саввін.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Квітня 2016 p. 20:06
2,5 роки тому сталося масове отруєння дітей у дитсадку Дніпровського району столиці. Думаю, що причиною є хабарництво та корупційні схеми при закупівлі продуктів харчування для шкіл та дитсадків.