Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГУ Київтеплоенерго пояснили здорожчання опалення сильними морозами
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Київтеплоенерго пояснили здорожчання опалення сильними морозами

Вартість опалення в житлових будинках Києва зросла в лютому в середньому на 2 грн за м кв., оскільки в останній місяць зими середньомісячна температура знизилась на 2,2 градуса у порівнянні з січнем

 

Вартість опалення в житлових будинках Києва зросла в лютому в середньому на 2 грн за м кв., оскільки в останній місяць зими середньомісячна температура знизилась на 2,2 градуса у порівнянні з січнем. Про це заявили в Київтеплоенерго.

«У лютому середньомісячна температура, за даними Українського гідрометеорологічного центру, склала -4,7 °C, і це найнижчий показник за останні два роки. У лютому 2021 року в Києві середньомісячна температура була на 2,2 °C нижча, ніж у січні (-2,5 °C), і на 4 °C — ніж у грудні (-0,6 °C)», — йдеться в повідомленні.

В Київтеплоенерго додали, що обсяги споживання тепла залежать від температури зовнішнього повітря та від енергоефективності будинку.

Через зниження температури у лютому будинки спожили на 6% більше тепла, ніж у січні, а вартість опалення 1 м кв. у будинках, обладнаних приладами обліку, при незмінному тарифі 1654,41 грн/Гкал складає у середньому 34,79 грн/м кв., тоді як у січні — 32,77 грн/м кв., у грудні - 32,74 грн/м кв. Компанія обслуговує близько 9,5 тис. будинків в Києві, 90% з яких оснащені будинковими приладами обліку.

«Якщо багатоквартирний будинок у Голосіївському районі у січні спожив 104,09 Гкал, то в лютому — 111,49 Гкал. Відповідно, споживання тепла квартирою з опалювальною площею 56,1 кв.м у січні склало 1,1407 Гкал, а в лютому — 1,2208 Гкал. При незмінному затвердженому тарифі мешканці цієї квартири у лютому сплатять на 132 грн більше (2019 грн проти 1887 грн у січні)», — розповіли в Київтеплоенерго.

Сукупний борг киян за тепло складає майже 4,4 млрд грн станом на 1 березня. Його основна частина припадає на 25% мешканців (225 тис. клієнтів). 5% киян системно не сплачують за тепло.

Нагадаємо, що на початку лютого Кабінет Міністрів, представники місцевої влади, енергетичний регулятор та НАК Нафтогаз України підписали меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду зростати не будуть. Для теплопостачальних підприємств передбачена відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

 

 

 
Коментарі (0)