Рус Укр
ГоловнаКиївські будніВодопостачанняУ Софіївській Борщагівці зафіксовано масове отруєння людей забрудненою водою
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Софіївській Борщагівці зафіксовано масове отруєння людей забрудненою водою

У селі Софіївська Борщагівка (Київська область) зафіксовано масове отруєння людей. З 17 - 18 квітня була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу
У селі Софіївська Борщагівка (Київська область) зафіксовано масове отруєння людей, про це повідомили в прес-службі Держпродспоживслужби.
 
Сьогодні, до інфекційного відділення ЦРЛ Києво-Святошинського району з діагнозом "гастроентероколіт ротавірусної етіології" госпіталізовано 19 осіб, з них 15 дітей у віці від 5 місяців до 9 років та 4 дорослих,
 
За результатами експрес-тесту лабораторно підтверджено ротавірусну інфекцію в 16 осіб.
 
Держпродспоживслужба повідомила, що ймовірною причиною захворювання жителів мікрорайону, які для приготування їжі використовують переважно водопровідну воду, стали неодноразові перебої та відсутність водопостачання на території житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка в зв’язку з проривами на водопровідній мережі за адресою: м. Київ вул. Зодчих.
 
У свою чергу, в ПрАТ «АК «Київводоканал» розповіли, що з 17.04.2018 р. по 18.04.2018 р. у зазначених будинках була відсутня водопровідна вода через прорив мережі яка знаходиться на балансі Вишнівськводоканалу за адресою вул. Зодчих у м. Києві.
 
Аварійно-відновлювальні роботи виконувалися відповідно до звернення міської ради м. Вишневе.
 
Водопостачання було відновлено 19.04.2018 після виконання робіт згідно до вимог Технологічних регламентів Державних санітарних правил і норм 2.2.4-171.-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання.
 
Водозабезпечення житлових комплексів с. Софіївська Борщагівка здійснює що обслуговує кооператив товариства користувачів мережами «Софіївка». Послуги з постачання питної води до водогону кооперативу забезпечує КП «Вишнівськводоканал». Це підприємство лише на 20% відбирає питну воду з мереж Київводоканалу, решту - 80% постачає з власних джерел.
 
Також, підприємство повідомило про відсутність будь-яких договірних відносин на постачання холодної води мешканцям ЖК «Софіївський квартал», «Львівський маєток» та «Софіївська слобідка». Водозабезпечення водою цих ЖК забезпечуються з балансових мереж Вишнівськводоканалу.
 
«Труба на якій сталася аварія приєднана до мережі, яка подає воду на Вишнівськводоканал, звідки розповсюджується на місто, але захворювання проявилися в локальній зоні саме в цих ЖК, а в самому місті Вишневе та інших районах жодного випадку захворювання не зафіксовано» - говориться в роз'яснені підприємства.

 

 
Коментарі (0)