Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ столиці зафіксовано десятки житлових махінацій
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столиці зафіксовано десятки житлових махінацій

Лише за останні півроку в одному з районів столиці виявлено понад десять випадків шахрайського заволодіння житлом.

За словами прокурора Шевченківського району Києва В'ячеслава Мармиша, за останні півроку тільки в одному районі Києва фактів заволодіння житлом шахрайським способом налічується більше десяти.

«Схеми, які розробляють шахраї досить досконалі і при цьому використовуються різні засоби», - зазначив прокурор.
 
Разом з тим він акцентував, що в більшості випадків шахраї обирають власників житла, які ведуть асоціальний спосіб життя.
 
Прокурор роз'яснив одну з найпоширеніших схем до якої вдаються шахраї. За цією схемою через неіснуючий третейський суд вони оформлять наявність боргових зобов'язань, далі ці боргові зобов'язання підтверджуються в районному суді і вже на основі підтверджень боргових зобов'язань шахраї оформляєють на себе право власності на житло.
 
За словами В'ячеслава Марміша, реалізація цих схем супроводжується тиском на людей, чиїм майном намагаються заволодіти шахраї.
 
Прокурор повідомив, що в ході розслідування згаданих фактів заволодіння майном у поле зору правоохоронців потрапили три суда, а саме Пирятинський, Брянківський районні суди і Бориспільський. Саме в цих судах шахраї підтверджували наявність боргових зобов'язань і «узаконювали» свої претензії на житло.
 
Нагадаємо, у серпні минулого року прокуратура Деснянського району столиці викрила злочинну схему незаконного заволодіння комунальним майном. Перевіркою встановлено, що дві квартири на ул.Жукова, 35/24 та проспекті Лісовий, 24 належали самотнім літнім людям, які померли і були зняті з реєстраційного обліку. В обох випадках квартири не були приватизовані, тобто перебували в комунальній власності.
 
Шахраї, використовуючи інформацію про наявність у районі комунальних квартир, які стали вільними внаслідок смерті власників, підробляли рішення суду, щоб зареєструвати власність у БТІ. Після цього квартири кілька разів перепродувалися. Таким чином, комунальне майно набувало статус приватного.
 
Прокуратура району також подала два позови до райсуду про визнання недійсними договорів, на підставі яких майно було відчужене, і зобов'язання повернути майно у комунальну власність.
 
 
Коментарі (0)