Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ столиці можуть запровадити сезонні тарифи на тепло
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столиці можуть запровадити сезонні тарифи на тепло

У Києві можуть ввести сезонні тарифи на газ та опалення. Відповідно до таких змін, ціна розрахунку для населення за послуги може зрости.

У Києві розглядають питання про введення сезонних тарифів на газ та опалення. Про це повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, пише УНН.

«Це питання треба вивчити і додатково записати в рішення колегії. Ми вже пробували ввести тариф у 2009 році і вже видали приписи. Але тоді нас не підтримали ні Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, ні Кабінет Міністрів. Ми не змогли політично його реалізувати, бо відразу в мас-медіа з'явилася інформація, що збираються підняти тариф і прикриваються цим розпорядженням. Хоча ми доводили розрахунками, що влітку збираємося платити менше, оскільки тепло не подається, а взимку більше, бо треба платити за газ, і ми залишили місячний тариф - 1/12», - повідомив пан Голубченко.

За його словами, зараз розглядається введення такого тарифу, проте найкращим вирішенням проблеми є встановлення лічильників.

Нагадаємо, перехід на сезонні або одноставкові тарифи означає, що за теплову енергію населенню доведеться повністю платити взимку, тобто кияни будуть в опалювальний період сплачувати більше, ніж зараз. Наразі у Києві діє двоставковий тариф, який дозволяє населенню розраховуватись за послуги централізованного опалення протягом календарного року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в уряді запевняють, що тарифи на газ для населення в найближчий опалювальний сезон залишаться стабільними. Зокрема, утримати тарифи в майбутньому допоможе енергозбереження.

 
Коментарі (0)