Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ столиці розробили нові правиля утримання зелених насаджень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В столиці розробили нові правиля утримання зелених насаджень

У Києві будуть доглядати дерева по новому. На обговорення громадськості виносять нові правила щодо утримання дерев.

 

У Києві будуть доглядати дерева по новому. На обговорення громадськості виносять нові правила щодо утримання дерев.

КО «Київзеленбуд» спільно із профільними експертами, науковцями та арбористами розробило «Правила догляду за кронами дерев у місті Києві». Виходили з того, що дерево є живим організмом, частини структури якого впливають одне на одного так, що вони функціонують разом як біологічна система. Нині фахівці зеленого господарства пропонують всім долучитися до обговорення проєкту правил, уточнювати, надавати фахові поради.

У Київзеленбуді наголошують, що ці Правила розроблені для охорони та збереження зелених насаджень, утримання їх у здоровому стані, створення і формування декоративних, стійких до несприятливого міського середовища, насаджень. Про подробиці нових правил «Вечірній Київ» розповідав у матеріалі «У Києві обрізатимуть дерева тільки за завданням спеціалістів та саджатимуть місцеві види».

«Працюючи над цим проєктом, ставили за мету, розробити „зрозумілий“ документ. Правила враховують видовий склад дерев, ступені їх обрізки, терміни. По суті — це не просто теорія, як правильно обрізати дерева, а наочна інструкція, -пояснює генеральний директор КО „Київзеленбуд“ Олексій Король. — Правила мають бути єдині для всіх. Я вже про це говорив і повторюся: Києву потрібні деталізовані й структуровані правила, які допоможуть зберегти наші насадження, правильно їх обрізати, звітувати про заходи з догляду за ними. Поки що цей документ має рекомендаційний характер, та я сподіваюся, що незабаром він стане повноцінним нормативним документом, який буде обов’язковим для кожного, хто відповідає за дерева. А це не лише КО „Київзеленбуд“ та районні КП УЗН, це також ЖЕД і ОСББ, інші підприємства та організації, на чиїх територіях ростуть дерева. Запрошую кожного, хто переймається станом зелених насаджень у столиці, опікується деревами, їх утриманням та збереженням, взяти участь в обговоренні даного проєкту».

У Київзеленбуді також пояснили, що нині діють Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, які не враховують сучасні технології та підходи у сфері садово-паркового будівництва, не передбачають технічні тонкощі здійснення важливих робіт по догляду за зеленими насадженнями й не мають детально прописаних методів догляду за кроною дерев.

 

 
 
Коментарі (0)