Рус Укр
ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГВ.Радченко: «Є ризик того, що люди після нового року залишаться з неробочими ліфтами»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В.Радченко: «Є ризик того, що люди після нового року залишаться з неробочими ліфтами»

З січня 2019 року в столиці зміниться в бік збільшення квартплата в частині обслуговування будинків і прибудинкової території через підвищення цін на електроенергію
З січня 2019 року в столиці зміниться в бік збільшення квартплата в частині обслуговування будинків і прибудинкової території через підвищення цін на електроенергію, яка використовується для освітлення місць загального користування та функціонування ліфтів в багатоквартирних будинках.
 
Про це розповіли на брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв та начальник Управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.
 
«Зростає ціна електроенергії для експлуатації ліфтів, освітлення місць загального користування згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Цей факт безумовно вплине на збільшення вартості утримання будинків», - розповів Петро Пантелєєв.
 
У свою чергу, начальник Управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко, пояснила, що мова йде про те, що НКРЕКУ внесла зміни до однієї зі своїх постанов, згідно з яким електроенергія для освітлення місць загального користування, для роботи ліфтів в багатоквартирних будинках, а також для роботи насосного обладнання і індивідуальних теплових пунктів, якщо такі встановлені в будинках, збільшена на 60 коп., тоді як зараз стягується тариф 1,68 грн/кВт.
 
«З нового року електроенергія подорожчає на 60 коп. Це загрожує тим, що за тиждень до нового року ніхто не зможе врегулювати це питання ... Це небезпечна тенденція, коли є ризик того, що люди після нового року виявляться ліфтами, а якщо є індивідуальний тепловий пункт в будинку і там є насосне обладнання, то тоді це загрожує тим, що не буде і опалення », - повідомила вона.
 
Тариф на освітлення в ліфті і місць загального користування закладено в тариф на утримання будинку та прибудинкової території.
 
«Є певна процедура, згідно з якою підвищення тарифу потрібно узгодити мінімум два тижні з мешканцями, потрібно проводити збори з мешканцями, щоб більше 75% людей були згодні з підвищенням тарифу, але люди не погодяться. Якщо підняти тариф автоматично, то це незаконно, пояснювати людям немає часу, можна тільки в збиток собі працювати», - повідомила вона.
 
За її словами, загрози відключення ліфтів і освітлення в місцях загального користування легше уникнути в будинках, де функціонують ОСББ та ЖБК за рахунок того, що останні «перекриють цю різницю в тарифі за рахунок інших ресурсів або досягнуть згоди з мешканцями».
 

«З приватними ЖЕКами будуть проблеми ... Тобто кожен постачальник по обслуговуванню будинку буде зараз сам визначатися, чи готовий він нести збитки або не готовий, тобто комунальні ЖЕКи, ОСББ та ЖБК швидше за все будуть працювати як і раніше, а за інформацією від ДТЕК, вже 37 приватних ЖЕКів написали офіційне звернення до компаній-постачальників із проханням відключити ці послуги по Києву, щоб не нести збитки», - підкреслила начальник Управління розвитку житлово-комунального господарства департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Грудня 2018 p. 20:42
Це і є продовженням вишкрібання, але без покращення якості послуг. Подібних прикладів можна навести багато, так що ця тьотя Америку не відкрила.