Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗ Києва зникнуть незаконні забудови
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

З Києва зникнуть незаконні забудови

Мер Києва пообіцяв, що зі столиці зникнуть незаконні забудови, через які бюджет міста недоотримує мільярди гривень щороку. Також пан Кличко підкреслив, що усі рішення щодо виділення землі у Києві будуть публічними і прозорими.

Столична влада взялася за демонтаж незаконних будівництв. У столичній мерії пообіцяли, що «підкилимним» схемам виділення землі у Києві і незаконним забудовам буде покладений край. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час інспектування демонтажу незаконної забудови на бульварі Дружби Народів, 38 перед земельною ділянкою Посольства Туреччини в Україні.

«Ми бачимо на цій ділянці незаконне будівництво на червоній лінії, там, де воно заборонене. Порушені всі норми містобудування. І таких незаконних забудов у Києві величезна кількість. Ми розпочали демонтаж. Це не єдина незаконна будівля, яку ми прибираємо за рішенням суду. Тенденції підкилимних схем минулої влади покладений край. Усі рішення щодо виділення землі у Києві будуть публічними і прозорими», – наголосив Віталій Кличко.   
 
Мер Києва зазначив, що через земельні махінації міський бюджет щороку втрачає до 50 мільярдів гривень. Тому столична влада буде добиватися скасування незаконних «земельних» рішень і перегляду справ у судах. 
 
Київський міський голова розповів, що на місці незаконного будівництва на бульварі Дружби Народів після демонтажу конструкції з’явиться сквер.
 
«Ця ділянка буде використовуватися як зелена зона для усіх киян. Зелених зон у Києві повинно бути якомога більше», – сказав Віталій Кличко.
 
11 років тому уряди України і Туреччини домовились про взаємне виділення земельних ділянок в Анкарі та Києві для будівництва приміщень дипломатичних місій. Турецькій стороні виділили 43 сотки за адресою бульвар Дружби Народів, 38.  
 
У 2007 році Київрада передала в оренду на 5 років фізособі ділянку, яка межує з місцем майбутнього посольства. Але замість «тимчасової легкозбірної конструкції», як значилося у документах, перед ділянкою посольства Туреччини почалося капітальне будівництво. З’явився фундамент і каркас. Турецька сторона подала позов на власника ділянки в Окружний адміністративний суд Києва. Суд ухвалив рішення на користь міста. Столична влада обіцяє демонтувати незаконне будівництво протягом десяти днів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у столиці мають намір запустити наземне метро на базі міської електрички. На думку мера Києва Віталія Кличка, це зможе вирішити транспорті проблеми киян у години-пік.
 
Коментарі (0)