Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЖитлофонд Києва обслуговуватимуть «нові» підприємства
Новини ЖКГ
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
14 Березня 2024 p.
13 Березня 2024 p.
12 Березня 2024 p.
08 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Житлофонд Києва обслуговуватимуть «нові» підприємства

У Києві створили підприємства, які будуть контролювати якість надання ЖКП. Такі об’єкти вже є у кожному із столичних районів.

У кожному районі столиці створено підприємства - «Керуючі компанії з обслуговування житлового фонду», які контролюватимуть надання житлово-комунальних послуг споживачам. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, столична влада переконана, що такі підприємства підвищуватимуть якість надання ЖКП без підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій.

«Нові підприємства здійснюватимуть управління в системі ЖКГ району таким чином, аби досягти покращення послуг зі збереженням діючих тарифів на квартплату. Уже зараз, шляхом оптимізації витрат у ЖЕКах та скороченню кількості керівників ЖЕКів на місцях вдасться зекономити кошти, які підуть на ремонти, прибирання, закупівлю матеріалів тощо», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Крім цього, за словами чиновника, що зміни також торкнуться і ЖЕКів, які перетворяться на експлуатуючі дільниці, які виконуватимуть ремонти, прибирання та проводитимуть роботу із споживачами.

«За таким принципом, наприклад, діє банківська система: основне управління здійснюється через відділення банку, а точки прийому мають оптимальне ресурсне та кадрове оснащення для обслуговування клієнтів. Якби кожен такий клієнтський пункт мав численну структуру економістів, юристів, бухгалтерів, управляючих тощо, то витрати на це розорили б банк», – резюмував заступник мера.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія звернулась до Кабміну з пропозицією перерахувати норми обсягів тепла для опалення житлових будинків та громадських будівель. У регуляторі зазначають, що актуалізація цих норм зменшить фінансовий тиск на населення через підвищення тарифів на ЖКП.

 
Коментарі (0)